«Μικρά Αγγλία»: οι συντελεστές της ταινίας μιλούν στο click@Life.

mikra-agglia-pantelis-boulgaris-ioanna-karustiani
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Λίγες μέρες πριν η «Μικρά Αγγλία» ξεκινήσει το ταξίδι της στις κινηματογραφικές αίθουσες, το click@Life μίλησε με τον Παντελή Βούλγαρη, την Ιωάννα Καρυστιάνη και τους βασικούς πρωταγωνιστές της ταινίας. Παρακολουθήστε τις συνεντεύξεις τους στο βίντεο που ακολουθεί.

Δυνατά «ψυχικά μποφόρ»  ταρακουνούν τους ήρωες της «Μικράς Αγγλίας» που πλέον παίρνουν κινηματογραφική ζωή μέσα από τον φακό του Παντελή Βούλγαρη και το σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη. Η Άνδρος των δεκαετιών του ’30 και  ‘40, το  αυστηρών ηθών ναυτονήσι, είναι το φόντο ενός ανεκπλήρωτου έρωτα θυσιασμένου στους λογιστικούς υπολογισμούς και τις κοινωνικές συμβάσεις.


Η Ιωάννα Καρυστιάνη γράφει το σενάριο, κρατώντας και εξελίσσοντας  από το εξαιρετικό, ομώνυμο μυθιστόρημά της, τους βασικούς χαρακτήρες. Ο Παντελής Βούλγαρης εστιάζει τον φακό του σε νέους, ταλαντούχους ηθοποιούς, χωρίς να φτιασιδώνει την απελπισία των ηρώων ή το άγριο τοπίο του νησιού. Σε πρώτο πλάνο τα μυστικά, τα πάθη που σιγοβράζουν και το δράμα μιας οικογένειας καραβοκύρηδων.

Πρόσωπο- κλειδί, η Μίνα Σαλταφέρου, η δυναμική καπετάνισσα-Πιστή Πηνελόπη (Αννέζα Παπαδοπούλου) που κόβει και ράβει τα αισθήματα των δύο παιδιών της, της εσωστρεφούς Όρσας (Πηνελόπη Τσαλίκη) και της ατίθασης Μόσχας (Σοφία Κόκκαλη), ανάλογα με το οικονομικό συμφέρον.


Ο Σπύρος Μαλταμπές (ο ανερχόμενος ζεν πρεμιέ Ανδρέας Κωνσταντίνου) ο φιλόδοξος υποπλοίαρχος ο οποίος χάνει τον πρώτο του έρωτα, την Όρσα αλλά κερδίζει με εκδικητικό πείσμα το χέρι της Μόσχας. Ένα δίπατο, «λουσάτο» σπίτι, το μικροαστικό όνειρο μιας καραβοκύρισσας, αφήνει να σιγοστάζει μέσα από τις λεπτές σανίδες του το φαρμάκι της ματαίωσης,  σε δύο οικογένειες. Με τη μοναξιά να περιζώνει τα γυναικεία πρόσωπα του νησιού και τον φόβο της απώλειας να πλανάται…

Ο Παντελής Βούλγαρης υμνεί την Άνδρο και ζουμάρει σε «όσους εξάντλησαν τα όρια της υποταγής τους».  Μια ταινία γεμάτη γλυκόπικρη αλμύρα που φέρνει υγρασία στα μάτια. Μη τη χάσετε… Πρωταγωνιστούν οι: Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μάξιμος Μουμούρης, Αννέζα Παπαδοπούλου, Βασίλης Βασιλάκης, Χρήστος Καλαβρούζος, Ειρήνη Ιγγλέση, Κλέα Σαμαντά, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Αγγελική Παπαθεμελή. Η ταινία θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 5 Δεκεμβρίου, σε διανομή της Feelgood Entertainment.

Πλάνα: Feelgood Entertainment. Moντάζ: Βάνιας Σταυρακάκης. Ρεπορτάζ, επιμέλεια: Μάνια Στάικου.