Ντάρεν Αρονόφσκι: δείτε το τρέιλερ του «Νώε»

noe-kentriki-foto
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

O σκηνοθέτης του «Μαύρου Κύκνου» Ντάρεν Αρονόφσκι επιχειρεί να επαναφέρει στο προσκήνιο τις επικές θρησκευτικές ταινίες που τόσο αγάπησε το Χόλιγουντ.

Το νέο τρέιλερ της ταινίας του «Νώε» που θα προβληθεί το Πάσχα του 2014 και στην Ελλάδα, έχει τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός μπλοκμπάστερ: εντυπωσιακές εκρήξεις και σκηνές καταστροφής, υποβρύχιες λήψεις, μάχες. Ο Ράσελ Κρόου, ως καλογυμνασμένος «Νώε»  ενορχηστρώνει την διάσωση του ζωικού βασιλείου και του ανθρώπινου είδους, ενώ μια σειρά σημαντικών ηθοποιών από τον «βετεράνο» Άντονι Χόπκινς, την εκφραστικότατη Τζένιφερ Κόνελι και τη νεαρή σταρ του Χάρι Πότερ, Έμα Γουάτσον  τον πλαισιώνουν στο πρωταγωνιστικό καστ.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Ντάρεν Αρονόφσκι θα διατηρήσει σε αυτό το νέο σκηνοθετικό του εγχείρημα την πρωτοτυπία και την ευαισθησία που τον χαρακτήριζαν στις προηγούμενες ταινίες του («Μαύρος Κύκνος», «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο») ή αν αντίθετα θα τον καταπιεί το  περιτύλιγμα των εντυπωσιακών εφέ. Σε δηλώσεις του ο σκηνοθέτης έχει υπογραμμίσει πως το «Νώε», δεν είναι ένα «συμβατικό βιβλικό έπος. Υπάρχει η πραγματική ενοχή αυτού που επιβίωσε. Ο Νώε είναι ένας σκοτεινός, πολύπλοκος χαρακτήρας».

Το ενδιαφέρον είναι ότι το Χόλιγουντ αναβιώνει το είδος των βιβλικών επών που στο παρελθόν έχει δώσει μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες όπως τον «Μπεν Χουρ» και τις «Δέκα εντολές». Eκτός από τον Αρονόφσκι και ο Ρίντλεϊ Σκοτ μας ετοιμάζει μια εντυπωσιακή «Έξοδο» («Exodus») με τον Κρίστιαν Μπέιλ στο ρόλο του Μωυσή και ρεαλιστικές σκηνές μάχης.

Μάνια Στάικου