«Ο δρόμος του Ορφέα»: η νέα ταινία του Κώστα Κολημένου
Ένα low budget ερωτικό δράμα, με φόντο το αθηναϊκό τοπίο είναι η ταινία «Ο δρόμος του Ορφέα» του Κώστα Κολημένου.
Θυμόμαστε τον σκηνοθέτη από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας όπου είχε διακριθεί πριν τρία χρόνια για το πολιτικό του ντοκιμαντέρ «Οργώνοντας τον χρόνο».
Η νέα του ταινία εστιάζει στις συναισθηματικές διαδρομές της Νίκης, η οποία έχει έναν επτάχρονο γιο, τον Ορφέα. Η ηρωίδα αποφασίζει να ξεφύγει από το τέλμα του συζυγικού βίου, όταν ανακαλύπτει ξανά το πάθος στο πρόσωπο του μποέμ Γιάννη. Οι δυο τους δραπετεύουν στην ελληνική φύση αλλά αργότερα η επιστροφή τους στην Αθήνα πυροδοτεί μια σειρά αλυσιδωτών γεγονότων. Η Νίκη άραγε θα προσγειωθεί; Στη φεστιβαλική διαδρομή της η ταινία έκανε στάση στο Έκτο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου, στο 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Κύπρου και στο 4ο Κορινθιακό-Πελοποννησιακό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
Παίζουν οι: Μπίλιω Καλιακάτσου, Γιάννης Χρηστοδουλιάς, Ο μικρός Μπίλης Στάμος, Γιώργος Καπετανάκος, Άννα Αντωνοπούλου, Αντώνης Μουλάς, Σταύρος Τσαγκαλίδης, Έλενα Προδρομίδου, Φωτεινή Καττή κ.α.
Πληροφορίες: η ταινία «Ο δρόμος του Ορφέα» προβάλλεται από τη New Star.







