«Η κλέφτρα των βιβλίων» με τον Τζέφρι Ρας: δείτε αποκλειστικές σκηνές και δηλώσεις

h-kleftra-ton-biblion-fotografia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

«Η κλέφτρα των βιβλίων», το διεθνές μπεστ σέλερ του Μάρκους Ζούσακ μιλάει για τη δύναμη των λέξεων και της λογοτεχνίας. Η κινηματογραφική μεταφορά του από τον Μπράιαν Περσίβαλ , έχει στο πρωταγωνιστικό καστ τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζέφρι Ρας, την εκπληκτική Έμιλι Γουότσον («Δαμάζοντας τα κύματα») και την ανερχόμενη Σόφι Νελίς. Δείτε σε αποκλειστικότητα σκηνές και δηλώσεις των πρωταγωνιστών και συντελεστών της ταινίας που αναμένουμε στις ελληνικές αίθουσες στις 16 Ιανουαρίου, από την Odeon.

Υπάρχουν πολλές ταινίες για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα. Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος τι νέο προσθέτει το εγχείρημα του Μπράιαν Περσίβαλ, του σκηνοθέτη της πετυχημένης σειράς «Ο Πύργος του Ντάουντον». Η νέα αυτή παραγωγή, λοιπόν έχει πολλά δυνατά σημεία: δεν υπάρχουν πολλές ταινίες που να παρουσιάζουν τα γεγονότα μέσα από το πρίσμα της καθημερινότητας των Γερμανών εκείνης της περιόδου αλλά και του αθώου παιδικού βλέμματος.

Το βιβλίο στο  οποίο είναι βασισμένο το σενάριο αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες. Και όλοι ανυπομονούμε να δούμε τον Τζέφρι Ρας, έναν ηθοποιό με μεγάλη ερμηνευτική γκάμα, να τα βγάζει πέρα με μια επιβλητική «κινηματογραφική σύζυγο», την Έμιλι Γουότσον (στο ρόλο της Ρόζα), η οποία μας είχε συγκλονίσει στο «Δαμάζοντας τα κύματα του Λαρς Φον Τρίερ.

Η Σόφι Νελίς, από την άλλη πλευρά, η ταλαντούχα μικρή, η οποία είχε εμφανιστεί στο υποψήφιο για Όσκαρ δράμα του Φιλίπ Φαλαρντό «Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ», θα ενσαρκώσει την μικρή ορφανή ηρωίδα, τη Λίζελ. Η ταινία επικεντρώνεται στη δική της ιστορία: το εννιάχρονο  κορίτσι  βρίσκεται υιοθετημένο σε μια ανάδοχη οικογένεια στην εμπόλεμη Γερμανία.

Χωρίς καμία μόρφωση, αρχίζει να μυείται σταδιακά  στη μαγεία της ανάγνωσης, χάρη στην υποστήριξη της καινούργιας της οικογένειας και του κυνηγημένου Μαξ (Μπεν Σνέτζερ), ενός νεαρού Εβραίου που βρίσκει φιλόξενο καταφύγιο στο νέο της σπίτι. Και ξαφνικά η Λίζελ αρχίζει να κλέβει…Κλέβει λέξεις από απαγορευμένα βιβλία που καίγονται στη ναζιστική πυρά. Κλέβει όσα της οφείλει η ίδια η ζωή: ελπίδα, όνειρα και στιγμές ξεγνοιασιάς. Μπορεί ο Χίτλερ να  διαστρέφει τις λέξεις και τις έννοιες, όμως η μικρή ηρωίδα έχει βρει τον δικό της τρόπο να αντισταθεί και να επιβιώσει…


Πληροφορίες: η ταινία «Η κλέφτρα των βιβλίων» θα προβληθεί στις 16 Ιανουαρίου από την Odeon. To ομώνυμο μυθιστόρημα του Μάρκους Ζούσακ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Μάνια Στάικου