Κρίστιαν Μπέιλ: αμφίθυμος απέναντι στην καριέρα του

kristian-mpeil-fotografia-gia-10-dekembriou
ΤΡΙΤΗ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ο Κρίστιαν Μπέιλ ανέπτυξε μια σχέση «αγάπης-μίσους» με την υποκριτική στα πρώτα χρόνια της ζωής του, όταν μόλις είχε ανακαλυφθεί ως παιδί-θαύμα από την κινηματογραφική βιομηχανία, αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Hollywood Reporter.

O δημοφιλής ηθοποιός αποδίδει αυτά τα αντικρουόμενα αισθήματά του στο γεγονός ότι δέχθηκε μεγάλη πίεση να στραφεί στην υποκριτική μετά την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση στην «Αυτοκρατορία του ήλιου», του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Ήταν μόλις 11 ετών όταν πέρασε το κάστινγκ για τη συγκεκριμένη ταινία, αναλαμβάνοντας να παίξει το ρόλο ενός μικρού Εγγλέζου που συλλαμβάνεται από τους Ιάπωνες κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στη Σανγκάη.

Η πίεση από τη δημοσιότητα αλλά και από την οικογένειά του που ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του  για οικονομικούς λόγους, τον ώθησαν να αναπτύξει μια αμφιθυμία απέναντι στο επάγγελμά του: «όταν το αγαπώ, το αγαπώ. Όταν το μισώ, απλώς δεν το  μπορώ. Γίνεται απλώς αηδιαστικό, αυτό το γεμάτο ματαιοδοξία επάγγελμα», τόνισε.

Θυμάται ότι στα τρυφερά χρόνια της παιδικής του ηλικίας όλοι του ζητούσαν να συνεχίσει. Ο ίδιος αντιλήφθηκε πολύ νωρίς τη δυνατότητα της οικονομικής ανεξαρτησίας, αν ακολουθούσε μια πετυχημένη διαδρομή στον κινηματογράφο. «Αισθάνεσαι περήφανος ότι  μπορεί να το πετύχεις αυτό-όμως δημιουργείται και το αίσθημα του εγκλεισμού σε φυλακή, σε τόσο νεαρή ηλικία», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Θα τον δούμε στις 9 Ιανουαρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες, στη νέα ταινία του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ «Οδηγός διαπλοκής» («American Hustle») μαζί με τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζένιφερ Λόρενς, Έιμι Άνταμς και Τζέρεμι Ρένερ.