Οι πιο υπερεκτιμημένοι σταρ του Χόλιγουντ σύμφωνα με τη λίστα του Forbes

antam-santler

O Άνταμ Σάντλερ κέρδισε μια μάλλον δυσάρεστη πρωτιά...

ΤΡΙΤΗ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Οι σταρ του Χόλιγουντ τρέμουν τη λίστα του περιοδικού Forbes για τους πιο υπερεκτιμημένους-από πλευράς αμοιβής-ηθοποιούς.

Όσοι δουν το όνομά τους σε αυτή τη λίστα, σύντομα υποχρεώνονται να υποχωρήσουν στις οικονομικές  απαιτήσεις τους από  τα μεγάλα στούντιο, αφού θεωρείται ότι δεν φέρνουν τα απαραίτητα κέρδη στο box office. Φέτος την «πρωτιά» έχει ο κωμικός ηθοποιός Άνταμ Σάντλερ.


H Kάθριν Χέιγκλ θα πρέπει να προσέξει  τα επόμενα βήματα στην  καριέρα της.

«Είναι ένας από τους ελάχιστους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ που εξακολουθεί να απαιτεί αμοιβή της τάξεως των 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό είναι καλό για τον τραπεζικό του λογαριασμό, αλλά όχι για τα στούντιο που τον έχουν προσλάβει…» σημειώνεται στο δηλητηριώδες άρθρο του περιοδικού Forbes. Για κάθε δολάριο που πληρώνεται, ο Σάντλερ επιστρέφει  μόνο 3.40 δολάρια.


Η πρώτη αποτυχία ήταν η εμφάνισή του στην ταινία «Jack and Jill» που κόστισε 80 εκατομμύρια δολάρια και κατόρθωσε να κερδίσει 150 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. To τελικό κέρδος για τη Sony, σύμφωνα με τους συντάκτες του περιοδικού, πρέπει να υπολογίζεται περίπου στο μισό-επιπλέον είναι υψηλό και το κόστος της διαφήμισης. Αυτό σημαίνει πως «μόνο» 70 εκατομμύρια δολάρια μπήκαν στα ταμεία του στούντιο.

Ακόμα χειρότερα τα πήγε ο Σάντλερ στην κωμωδία «That’s my boy», αφού το κόστος της (70 εκατομμύρια δολάρια) ίσα-ίσα καλύφθηκε από τις εισπράξεις των εισιτηρίων (75 εκατομμύρια δολάρια). Ο Σάντλερ όμως έχει συντροφιά κι άλλους διάσημους συναδέλφους του στη λίστα. Στη δεύτερη και την τρίτη θέση βρίσκονται αντίστοιχα η Κάθριν Χέιγκλ και η Ρις Γουίδερσπουν (3.50 και 3.90 δολάρια αντίστοιχα).


Ο Νίκολας Κέιτζ έχει κερδίσει επάξια την τέταρτη θέση, καθώς φέρνει μόλις 6 δολάρια για κάθε δολάριο με το οποίο αμείβεται. Ακολουθούν ο Κέβιν Τζέιμς (6.10 δολάρια), ο εξαιρετικός Ντένζελ Ουάσινγκτον (8.30 δολάρια), ο Στιβ Κάρελ (10 δολάρια). Η Τζένιφερ Άνιστον και ο Ματ Ντέιμον μοιράζονται την ίδια θέση (10.60), ενώ ο Ράιαν Ρέινολντς συμπληρώνει τη δεκάδα των διάσημων ηθοποιών. Περαστικά τους…