Πρώτη προβολή ταινίας από τη Δύση στη Β.Κορέα

proti-proboli-tainias-apo-ti-dusi-sti-bkorea

O Kim Jong Il κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε έναν σταθμό ενέργειας το 2010.

ΤΡΙΤΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Το φιλμ «Κάνε το όπως ο Μπέκαμ» είναι η πρώτη δυτική ταινία που προβλήθηκε στην τηλεόραση της Β. Κορέας.

Η τηλεόραση της Βορείου Κορέας προβάλλει κυρίως ειδήσεις και ντοκιμαντέρ, όμως φέτος τα Χριστούγεννα έκανε την παραχώρηση να συμπεριλάβει και μια ταινία από τη Δύση.

Το φιλμ «Κάνε το όπως ο Μπέκαμ» έγινε η πρώτη ταινία από την Δύση που προβλήθηκε στην τηλεόραση της Βορείου Κορέας. Η ταινία του 2002, στην οποία πρωταγωνιστούν η Keira Knightley και η Parminder Nagra, πραγματεύεται τη ζωή μιας ποδοσφαιρόφιλης έφηβης κοπέλας η οποία εξοργίζει την παραδοσιακή Ινδική οικογένεια έχοντας ως είδωλο τον David Beckham και παίζοντας ποδόσφαιρο σε μια τοπική ομάδα θηλέων.

Σε ένα post στο Twitter ο Βρετανός πρέσβης Martin Uden δήλωσε ότι ήταν η «πρώτη προβολή ταινίας από την Δύση στην τηλεόραση», ενώ προσέθεσε ότι το είχε οργανώσει η Βρετανική πρεσβεία στα πλαίσια του εορτασμού των δεκαετών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Κορέας.

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Kim Jong Il είναι φανατικός σινεφίλ και λέγεται ότι διαθέτει ταινιοθήκη με 15.000 ταινίες. Σε αρκετές περιπτώσεις σκηνοθετεί ο ίδιος τις ταινίες προπαγάνδας στη χώρα του.