Mάικλ Ντάγκλας: μπάτσελορ πάρτι με τους κολλητούς του στο Λας Βέγκας

last-vegas-fotografia-proti
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Mετά την εισπρακτική επιτυχία των κωμωδιών «Hangover», το Χόλιγουντ αναζητεί νέους τρόπους να ανατινάξει το box office, με ένα καινούργιο μπάτσελορ πάρτι. Κάπως έτσι επιστρατεύτηκαν οι «βετεράνοι» Μάικλ Ντάγκλας, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μόργκαν Φρίμαν και Κέβιν Κλάιν, στην κωμωδία «Last Vegas».

 Ο Μάικλ Ντάγκλας υποδύεται τον Μπίλι, το «θύμα» που πρόκειται να παντρευτεί την τριαντάχρονη φιλενάδα του, ξεχνώντας τους όρκους του περί εργένικης ζωής. Οι κολλητοί φίλοι του, έχουν το καθήκον να του χαρίσουν μερικές ανεπανάληπτες εμπειρίες στο Λας Βέγκας-και η ηλικία τους σίγουρα δεν αποτελεί πρόβλημα. Μια μικρή γεύση από τις περιπέτειές τους μπορείτε να πάρετε από το τρέιλερ.

Πρόκειται για μια νέα «Rat Pack» συμμορία που θα προκαλέσει θύελλα στο πέρασμά της. Και για όσους δεν γνωρίζουν, ο όρος «Rat Pack», αναφέρεται στις θρυλικές εξορμήσεις του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ με τους Σινάτρα, Ντιν Μάρτιν Σάμμυ Ντέιβις κ.α. Ο θρύλος λέει ότι τους «βάφτισε» έτσι η Λορίν Μπακόλ όταν είδε τον Μπόγκαρτ και τους φίλους του να επιστρέφουν σε …πλήρη παρακμή μετά από μια ολονυχτία στο Λας Βέγκας.

Ο Μάικλ Ντάγκλας μας «συστήνει» τον Μπίλι, τον ρόλο που ενσαρκώνει: «Ο χαρακτήρας που υποδύομαι είναι γοητευτικός, ιπποτικός. Δεν έχει μεγαλώσει. Είναι ένας επιτυχημένος δικηγόρος που έχει καλοπεράσει και δεν ασχολήθηκε με τον γάμο. Στην κηδεία ενός συνεργάτη του, όμως, αρχίζει να σκέφτεται τον θάνατο. Η θνητότητα τον αιφνιδίασε και αποφασίζει να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του. Όταν ήταν νέος, είχε μια ερωτική απογοήτευση. Και από τότε δεν θέλησε να δεσμευτεί».


Τον  Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα τον δούμε και πάλι στο ρόλο ενός γερο-γκρινιάρη. Ο ηθοποιός περιγράφει τον Πάντι ως έναν συνταξιούχο που «γκρινιάζει και οι φίλοι του τον παρασύρουν στο Βέγκας για χάρη του Μπίλι».


Ο Μόργκαν Φρίμαν έχει αναλάβει το ρόλο του Άρτσι: «Ο ρόλος μου, ο Άρτσι, έχει βγει στη σύνταξη, ζει με τον γιο του, τη νύφη του και την εγγονή του. Έχει πάθει ένα εγκεφαλικό, οπότε ο γιος του είναι φορτικός και δεν τον αφήνει να κάνει τίποτα, επειδή φοβάται ότι ο πατέρας του θα ξαναπάθει εγκεφαλικό. Αρχίζει να τον ελέγχει, όπως συμβαίνει όταν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να λέει στους γονείς του τι να κάνουν. Έρχεται όμως η στιγμή που αντιστέκεσαι. Κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις. Αυτό που κάνει ο γονιός που σέβεται τον εαυτό του. Έτσι, όταν δίνεται η ευκαιρία, ο Άρτσι κάνει αυτό που πρέπει. Το σκάει».


Υπάρχει βέβαια και ο Σαμ που ζει στη Φλόριντα και έχει βγει σε πρόωρη συνταξιοδότηση για να ηρεμήσει τη γυναίκα του. Ο Κέβιν Κλάιν εξηγεί πως ο συγκεκριμένος χαρακτήρας θέλει να ξεφύγει από το τέλμα της ανίας: «Έχει συνταξιοδοτηθεί πρόωρα και βαριέται. Θεωρεί ότι χρειάζεται μια γερή δόση ανανέωσης, πλάκας και αναθέρμανσης των παλιών του γνωριμιών».


Πληροφορίες: Η ταινία «Last Vegas» έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 19 Δεκεμβρίου, από τη Feelgood Entertaimnet.