Αντέλ Εξαρχόπουλος: ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα του 2013

antel-eksarxopoulos-fotografia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Η Αντέλ Εξαρχόπουλος συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις δέκα σημαντικότερες προσωπικότητες του 2013 που επέλεξε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ελληνικής καταγωγής Γαλλίδα ηθοποιός ξεχώρισε για την ερμηνεία της στο πολυβραβευμένο δράμα «Η ζωή της Αντέλ» του Aμπντελατίφ Κεσίς που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών. Πρόσφατα, η νεαρή ηθοποιός μοιράστηκε με τη Κέιτ Μπλάνσετ το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου στα βραβεία της Ένωσης Κριτικών του Κινηματογράφου του Λος Άντζελες-που αποτελούν αξιόπιστο βαρόμετρο των Όσκαρ. Η ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί συμπεριλήφθηκε και στις υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες και θεωρείται φαβορί για μια νέα βράβευση.


Η νεαρή ηθοποιός υποδύεται μια έφηβη, την Αντέλ, η οποία ερωτεύεται με πάθος μια φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών, την Έμμα (Λέα Σεϊντού). «Έφερε μια πνοή συγκίνησης το Φεστιβάλ των Καννών με το ρόλο της στην ταινία «Η ζωή της Αντέλ», του Αμπντελατίφ Κεσίς. Η 20χρονη ελληνικής καταγωγής Γαλλίδα ηθοποιός υποδύεται σ' αυτή μια μαθήτρια του Λυκείου που ερωτεύεται με πάθος μια άλλη νεαρή γυναίκα.

Όμως δεν πρόκειται για μια ταινία για την ομοφυλοφιλία, δεν είναι ένα στρατευμένο έργο. Σημείο των καιρών, την ώρα που, στην Ευρώπη όπως και στην Αμερική, τα γκέι ζευγάρια αποκτούν δικαίωμα ακόμα και στο γάμο, η "Αντέλ" είναι απλώς μια ιστορία αγάπης» σημειώνει το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο για την Αντέλ Εξαρχόπουλος.

Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο στο  κόμικ της Ζιλί Μαρό («Το μπλε είναι το πιο θερμό χρώμα») και παρότι η δημιουργός του είχε ενστάσεις στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ο Κεσίς το θέμα, οι περισσότεροι κριτικοί αποθέωσαν την ταινία