«Ψυχρά και ανάποδα»: παιδικό μπλοκμπάστερ από την Disney

frozen-fotografia
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Το νέο, τρισδιάστατο παιδικό μπλοκμπάστερ της Disney, το «Ψυχρά και ανάποδα» («Frozen») έρχεται να κατακτήσει τους λιλιπούτειους θεατές, προσφέροντας μια «πειραγμένη» διασκευή του γνωστού παραμυθιού του Άντερσεν «Η βασίλισσα των πάγων».

Αυτή η  κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων έχει τη σκηνοθετική υπογραφή   των ευφάνταστων  Κρις Μπακ («Tarzan», «Surf’s Up» ) και Τζένιφερ Λη (σενάριο «Ραλφ η Επόμενη Πίστα»).


Στην υπόθεση της ταινίας, η  θαρραλέα και υπεραισιόδοξη  πριγκίπισσα Άννα πρέπει να συνεργαστεί με τον Κριστόφ, έναν απότομο, βουνίσιο τύπο, για να ξεκινήσουν μαζί ένα μεγάλο ταξίδι. Σκοπός τους είναι να βρουν την Παγωμένη Βασίλισσα  Έλσα, την αδελφή της Άννα, ώστε να  λύσουν  επιτέλους τα παγωμένα μάγια που ταλαιπωρούν  το βασίλειο.


Η Άννα και ο Κριστόφ θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές τύπου Everest συνθήκες, θα συναντήσουν μυθικά πλάσματα και μαγικά φαινόμενα σε κάθε γωνία. Πολύτιμοι σύμμαχοι τους στον αγώνα θα είναι ο ξεκαρδιστικός χιονάνθρωπος Όλαφ και ένας ψωριάρικος τάρανδος που ακούει στο όνομα Σβεν.


«Η ταινία μας βασίζεται στο κλασικό παραμύθι του Άντερσεν «Η Βασίλισσα του Χιονιού» εξηγεί ο σκηνοθέτης Κρις Μπακ. «Παρ’ όλα αυτά η ταινία έχει τη δική της ιστορία με πολύ συναίσθημα, δράση, περιπέτεια, μαγεία και αξέχαστους χαρακτήρες». Η Τζένιφερ Λη που μοιράστηκε την καρέκλα του σκηνοθέτη με τον Μπακ μας λέει σχετικά: «Η ιστορία μας ξεκίνησε ως μια απλή ιδέα για τη δύναμη της οικογένειας και μετά εξελίχθηκε σε κάτι πιο μεγαλειώδες. Έχει να κάνει με τον φόβο σε βάρος της αγάπης, μέσα από το επικό ταξίδι της οικογένειας. Ο αγώνας τους να ξεπεράσουν τον φόβο και να βρουν το πραγματικό νόημα της αγάπης».

Πληροφορίες: η ταινία κινουμένων σχεδίων «Ψυχρά και ανάποδα» («Frozen») προβάλλεται από τη Feelgood Entertainment.