Xοακίν Φοίνιξ: «υποκλίνεται» στο ταλέντο της Σκάρλετ Γιόχανσον

xoakin-fotografia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ο Χοακίν Φοίνιξ είχε την τύχη να «πλανευτεί» από την Σκάρλετ Γιόχανσον στο φουτουριστικό, αντισυμβατικό ρομάντζο «Her».

Μόνο που η πιο σέξι γυναίκα στον κόσμο-σύμφωνα με το «Esquire»- λάμπει δια της απουσίας της, αφού ακούγεται μόνο η φωνή της. Και αυτήν ακριβώς τη ζεστή, αισθησιακή φωνή ερωτεύεται ο Χοακίν Φοίνιξ στην ταινία του Σπάικ Τζόνζι.

Ο Φοίνιξ ενσαρκώνει έναν καταθλιπτικό, πρόσφατα διαζευγμένο συγγραφέα, ο οποίος υποκύπτει στη γοητεία της φωνής ενός υπερσύγχρονου υπολογιστικού συστήματος, της Σαμάνθα. Η ταινία χάρισε στον Φοίνιξ μια ακόμη υποψηφιότητα για  Χρυσή Σφαίρα (την τέταρτη στην καριέρα του), ενώ κέρδισε δύο ακόμη υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες  στις ενότητες «Καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ» και «Καλύτερου σεναρίου».


Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Reuters, ο Χοακίν Φοίνιξ αναφέρεται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του ρόλου της Σκάρλετ Γιόχανσον: «Πιστεύω ειλικρινά, ότι ήταν πιο δύσκολο αυτό που έπρεπε να κάνει η Σκάρλετ Γιόχανσον. Ως ηθοποιός, πάντα πίστευα ότι είναι καλό να έχεις πρόσβαση σε πράγματα που να μπορείς να αγγίξεις. Μ’ αρέσει η γκαρνταρόμπα, τα σκηνικά και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκομαι σε μια ταινία. Και το να είμαι σε ένα θάλαμο ηχογραφήσεων προσπαθώντας να δημιουργήσω συναίσθημα είναι πολύ δύσκολο. Η Σκάρλετ Γιόχανσον είχε την πιο σκληρή δουλειά».

Ο Χοακίν Φοίνιξ μπορεί να ελπίζει και σε μια νέα υποψηφιότητα για Όσκαρ τον Ιανουάριο. Στο μεταξύ, τα δημοσιεύματα για τα προσεχή σχέδιά του, πολλαπλασιάζονται. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Variety, o ηθοποιός έχει δεχτεί  πρόταση να παίξει τον «κακό» Λεξ Λούθορ, στο σίκουελ της ταινίας «Man of Steel» που φέρνει μαζί στη μεγάλη οθόνη, δύο αγαπημένους υπερ-ήρωες,  τον Σούπερμαν και τον Μπάτμαν.

Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή της Warner Bros, με τον Ζακ Σνάιντερ στην καρέκλα του σκηνοθέτη, τον Μπεν Άφλεκ στο ρόλο του Μπάτμαν και τον Χένρι Καβίλ αντίστοιχα, να επιστρέφει ως Σούπερμαν.

Ο Χοακίν Φοίνιξ ανήκει στους λίγους ηθοποιούς που έχουν κατορθώσει να έχουν στο ενεργητικό τους συμμετοχές σε χολιγουντιανά μπλοκμπάστερ (τον θυμόμαστε ως Κόμοδο στον «Μονομάχο») αλλά και σε ανεξάρτητες παραγωγές με υψηλές καλλιτεχνικές αξιώσεις. Οι φήμες τον θέλουν να συζητά ταυτόχρονα με τον Γκας Βαν Σαντ για να παίξει στην επόμενη ταινία του «Sea of trees».