O Kιάνου Ριβς σε ρόλο σαμουράι

kianou-ribs-fotografia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

O Κιάνου Ριβς επανέρχεται σε μια φαντασμαγορική 3D περιπέτεια πολεμικών τεχνών, το «47 Ronin» που βασίζεται στην ιαπωνική κουλτούρα, ακολουθώντας όμως παράλληλα τη χρυσή συνταγή δράσης του Χόλιγουντ.

O Κιάνου Ριβς έχει αποδείξει εξάλλου τις ικανότητές του σε σκηνές δράσης και πολεμικών τεχνών – από τις ταινίες Matrix, που αποτέλεσαν σταθμό στην καριέρα του, μέχρι  και σε πρόσφατες παραγωγές, όπως για παράδειγμα στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο «Man of Τai Chi».

Τη σκηνοθετική μπαγκέτα της ταινίας «47 Ronin» κρατά ο Καρλ Ρινς, ενορχηστρώνοντας τις μάχες των  σαμουράι αλλά και την απειλητική παρουσία υπερφυσικών πλασμάτων. Το σενάριο έχει την υπογραφή των Κρις Μόργκαν και Χοσέιν Αμινί, ωστόσο ο πρωταγωνιστής, Κιάνου Ριβς συμμετείχε ενεργά στην τελική διαμόρφωσή του.

Το καστ συμπληρώνουν διακεκριμένοι Ιάπωνες ηθοποιοί: ο Χιρογιούκι Σανάντα (έξι υποψηφιότητες για Ιαπωνικά βραβεία και δύο νίκες), η Κο Σιμπασάκι (ένα από τα φαινόμενα της μουσικής βιομηχανίας της Ιαπωνίας), η υποψήφια για Όσκαρ Ρίνκο Κικούτσι (Babel, Pacific Rim) και ο Ταντανόμπου Ασάνο (Thor).


Η περιπέτεια αντλεί την πλοκή της από έναν  ιαπωνικό θρύλο του 18ου αιώνα για τους σαμουράι. Στην ταινία, μια ομάδα εξόριστων Σαμουράι αγωνίζονται  να αποκαταστήσουν την τιμή τους και να εκδικηθούν τον προδότη που ευθύνεται για τον θάνατο του Δασκάλου τους. Ο Κάι είναι ένας ο συμπολεμιστής τους, που θα τεθεί υπό αμφισβήτηση, ειδικά όταν ερωτευτεί την Μίκα, την κόρη του αφέντη τους.

Αυτοθυσία, εκδίκηση και  καταιγιστικές σκηνές δράσης αποτελούν το τρίπτυχο αυτής της νέας παραγωγής, για την οποία-ακόμη και ο έμπειρος Κιάνου Ριβς-χρειάστηκε μαθήματα χειρισμού  ιαπωνικών παραδοσιακών όπλων.

Πρωταγωνιστούν οι: Κιάνου Ριβς, Χιρογιούκι Σανάντα, Κο Σιμπασάκι , Ρίνκο Κικούτσι ,Ταντανόμπου Ασάνο.

Πληροφορίες: η ταινία «47 Ronin» προβάλλεται από την UIP.