Λεονάρντο ντι Κάπριο: υπερασπίζεται τον «Λύκο της Γουόλ Στριτ»

o-lukos-tis-gouol-strit-fotografia-new-lukos-tis-gouol-strit-fotografia-new
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

«Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ» του Μάρτιν Σκορσέζε, μια καταγραφή της απληστίας και της παράνοιας που επικρατούν στους κύκλους του χρηματιστηρίου, μέσα από την πραγματική ιστορία του Τζόρνταν Μπέλφορτ, έχει διχάσει το κοινό και τους κριτικούς.

Πολλοί θεωρούν ότι η ταινία διαφημίζει τον έξαλλο τρόπο ζωής του βασικού ήρωα, ο οποίος στο τέλος της καριέρας του βρέθηκε υπόδικος για οικονομικά εγκλήματα.


Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, ο οποίος υποδύεται τον Μπέλφορτ, υποστηρίζει την οπτική του Μάρτιν Σκορσέζε. Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο Variety, τόνισε πως όσοι πιστεύουν πως  «Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ» εγκρίνει την ακραία συμπεριφορά του βασικού ήρωα, δεν έχουν καταλάβει το πραγματικό μήνυμα της ταινίας:

«Ελπίζω πως το κοινό θα καταλάβει ότι δεν επικροτούμε αυτή τη συμπεριφορά αλλά την καταγγέλλουμε. Η ιστορία του βιβλίου λειτουργούσε ως προειδοποίηση και εάν υπομείνεις την ταινία, θα συνειδητοποιήσεις τι λέμε για αυτούς τους ανθρώπους και αυτόν τον μεθυστικό κόσμο. Οι θεατές-χωρίς να έχει σημασία ποια είναι η στάση τους, αφού δουν την ταινία-πρέπει να καταλάβουν πως είναι ένα φιλμ εκτός πλαισίου και είναι πολύ δύσκολο να γυριστεί  στις μέρες μας.

Σχεδόν δεν συμβαίνει αυτό ποτέ. Ευχαριστώ το θεό επειδή υπάρχουν ακόμη οι εραστές του πειραματισμού στον κινηματογράφο που θέλουν πραγματικά να υποστηρίξουν αυτού του είδους την ταινία-γιατί αν δεν υπήρχαν δεν θα βλέπαμε καθόλου τέτοια φιλμ». Επιπλέον, επαίνεσε τον βετεράνο σκηνοθέτη επειδή γυρίζει «ζωντανές ταινίες που συζητιούνται και προκαλούν αντιπαραθέσεις».

Για τον δημοφιλή ηθοποιό, οι ταινίες «Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ» και «The aviator» τον είχαν παθιάσει περισσότερο από όλες τις παραγωγές στις οποίες έχει συμμετάσχει.