Oι δημοφιλέστερες ταινίες για πειρατικό «κατέβασμα»

xompit-ena-anapantexo-taksidi-fotografia
ΤΡΙΤΗ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

To μπλοκμπάστερ φαντασίας «Χόμπιτ: ένα αναπάντεχο ταξίδι» ήταν η ταινία που προτιμήθηκε για πειρατικό «κατέβασμα» το 2013 σύμφωνα με το Τοrrent Freak.

To πρώτο μέρος της επικής τριλογίας του Πίτερ Τζάκσον, για το Χόμπιτ που έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2012 απέσπασε συνολικά πάνω από ένα δισεκατομμύριο στο παγκόσμιο box office. Σε αυτούς τους ιλιγγιώδεις αριθμούς προστίθεται και το νέο ρεκόρ του, αφού υπολογίζεται πως έγιναν 8.4 εκατομμύρια παράνομα downloads της ταινίας.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται το αντιρατσιστικό γουέστερν του Ταραντίνο «Django ο τιμωρός» (8.1 εκατομμύρια downloads) ενώ τρίτο έρχεται το «Fast and furious 6» (7.9 εκατομμύρια downloads). Υπάρχουν ωστόσο και αξιοσημείωτες απουσίες, όπως οι πετυχημένες εμπορικά ταινίες «The Hunger games: φωτιά» και «Μan of steel» («Ο άνθρωπος ατσάλι»).


Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το «Iron man3» (7.6 εκατομμύρια downloads). Ακολουθούν το βραβευμένο με Όσκαρ «Οδηγός αισιοδοξίας» (7.5 εκατομμύρια downloads), το «Star Trek into darkness» (7.4 εκατομμύρια downloads).


Το θρίλερ «Οι διώκτες του εγκλήματος» («Gangster Squad») στην έβδομη θέση θεωρήθηκε μια από τις εκπλήξεις της λίστας, αφού δεν ανήκε στις εμπορικές επιτυχίες και είχε λάβει ανάμεικτες κριτικές. Οι τρεις τελευταίες ταινίες είναι το «Now you see me» (7 εκατομμύρια downloads), το τρίτο μέρος του «Hangover» (6.9 εκατομμύρια downloads) και το «World War Z» (6.7 εκατομμύρια downloads).