Φεγγαρόφωτο και κινηματογραφική μαγεία αλά Γούντι Άλεν

gounti-alen-fotografia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Ο Γούντι Άλεν δεν επαναπαύεται στις δάφνες της «Θλιμμένης Τζάσμιν» αλλά σχεδιάζει μια νέα ρομαντική κομεντί, με γαλλικό άρωμα και λαμπερούς πρωταγωνιστές.

Ο Γούντι Άλεν λατρεύει να κρατάει το κοινό του σε αγωνία και συνήθως κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό την πλοκή των νέων του ταινιών, μέχρι τα τελευταία στάδια της παραγωγής τους. Στην  περίπτωση όμως της νέας, ρομαντικής του κομεντί με τίτλο «Magic in the Moonlight», διέρρευσαν ήδη τα πρώτα στοιχεία για τη θεματολογία της.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε  μόνο τα ονόματα των πρωταγωνιστών, δηλαδή τους Κόλιν Φερθ,  Έμμα Στόουν, Αϊλίν Άτκινς και Τζάκι Γουίβερ. Χάρη στην επίσημη ανακοίνωση της Sony Pictures Classics για τη συνεργασία της με τον σπουδαίο σκηνοθέτη, «διέρρευσε» εντέχνως και η βασική πλοκή:

«Το Magic in the Moonlight είναι μια ρομαντική κομεντί με ήρωα έναν Βρετανό που καλείται στη Γαλλία προκειμένου να βοηθήσει στην αποκάλυψη μιας πιθανής απάτης. Τα πράγματα περιπλέκονται τόσο σε προσωπικό, όσο και επαγγελματικό επίπεδο. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Γαλλικό Νότο της δεκαετίας του 1920, με φόντο τα αρχοντικά εξοχικά σπίτια, την Κυανή Ακτή, τζαζ κλαμπ κι άλλα στέκια της μόδας για τους πλούσιους της Jazz Age».

Όπως μπορούμε αβίαστα να υποθέσουμε, ο Βρετανός, θα είναι ο Κόλιν Φερθ. Φαίνεται ότι ο Γούντι Άλεν θα θελήσει να μας καθηλώσει και πάλι δημιουργώντας  μια ατμόσφαιρα ανάλογη με τη νοσταλγική ταινία του «Μεσάνυχτα στο Παρίσι». Παρότι δεν έχει οριστεί επίσημη ημερομηνία εξόδου της ταινίας, οι φήμες τη θέλουν να έρχεται το καλοκαίρι...