Γιώργος Χωραφάς: συμπρωταγωνιστεί σε φιλμ νουάρ

giorgos-xorafas-fotografia-i-xara-kai-i-thlipsi-tou-somatos-thlipsi-tou-somatos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

O Γιώργος Χωραφάς ενσαρκώνει έναν σκοτεινό χαρακτήρα στη νέα ταινία του Ανδρέα Πάντζη «Η χαρά και η θλίψη του σώματος» που αναμένουμε και στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, στις 6 Φεβρουαρίου.

Ο Γιώργος Χωραφάς υποδύεται στη νέα του κινηματογραφική εμφάνιση, τον αρχηγό μιας σπείρας παραχαρακτών, τον Μιλέν, τον οποίο αναζητά η Interpol.

Πρόκειται για την τρίτη συνεργασία του ηθοποιού με τον κύπριο σκηνοθέτη, μετά τις ερμηνείες του στις προηγούμενες ταινίες «Η σφαγή του Κόκορα» και «Το τάμα», για τις οποίες είχε αποσπάσει μια σειρά διακρίσεων (βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τη «Σφαγή του Κόκορα» και για «Το τάμα» Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο Μεσογειακό Φεστιβάλ Κολωνίας και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης).

Στην ταινία «Η χαρά και η θλίψη του σώματος», ένα σύγχρονο φιλμ νουάρ με θέμα τη φιλία και την προδοσία,  ο πρωταγωνιστικός ρόλος ανήκει στον Χάρη Αμπράζη που υποδύεται τον 35χρονο Ευαγόρα. Ο κεντρικός ήρωας βγαίνει από τη φυλακή, όπου έμεινε πέντε χρόνια με την κατηγορία της παραχάραξης δολαρίων. Η αφοσίωσή του σε μια φιλία ήταν εκείνη που τον οδήγησε σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι.

Τώρα αναζητεί και πάλι το νήμα της ζωής του αλλά και τον εξαφανισμένο του φίλο. Ταξιδεύοντας στη Βουλγαρία ερωτεύεται μια κοπέλα που εκδίδεται περιστασιακά, την Ντίτα (στο ρόλο η Σίλβια Πέτκοβα). Όμως στα ίχνη του βρίσκεται ένας κύπριος αστυνομικός που προσπαθεί να εκμαιεύσει πληροφορίες για τον Μιλέν, τον αρχηγό της σπείρας που παραχάραζε δολάρια. Η ξαφνική εμφάνιση του Μιλέν στον Ευαγόρα πυροδοτεί μια σειρά δυσάρεστων αποκαλύψεων…

Παίζουν οι : Χάρης Αμπράζης, Γιώργος Χωραφάς, Σίλβια Πέτκοβα, Κώστας Δημητρίου, Κρις Γκρέκο, Αντρέας Καρράς,Λίνα Ζένιου Παπά, Παναγιώτα Μόνια, Δημήρης Δημητρίου, Ηλίας Αλετράς, Αλιόνα Νικολάεβα, Βασίλης Μιχαήλ, Πέτρος Φιλίππου, Γιώργος Λώρης, Λευτέρης Σαλωμίδης, Νεοπτόλεμος Νεοπτολέμου, Σπύρος Γεωργιάδης και Σκεύος Πολυκάρπου.

Πληροφορίες: η ταινία θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 6 Φεβρουαρίου.