Κουέντιν Ταραντίνο: ακυρώνει παραγωγή του επειδή διέρρευσε το σενάριο

kouentin-tarantino-fotografia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Αστράφτει και βροντά ο Κουέντιν Ταραντίνο επειδή το σενάριο για το επόμενο γουέστερν που σχεδίαζε, το «The hateful eight», διέρρευσε στον Τύπο και σε πρόσωπα-κλειδιά στο Χόλιγουντ.

Ο σκηνοθέτης αναστατώθηκε τόσο πολύ, ώστε αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αυτή την παραγωγή αλλά να την αναβάλλει αορίστως για το μέλλον. Ο Ταραντίνο σε συνέντευξή του στο Deadline.com δήλωσε πως σκέπτεται να δημοσιεύσει το σενάριο σε βιβλίο και δεν απέκλεισε να το μεταφέρει στην οθόνη, ίσως στα επόμενα πέντε χρόνια-αν φυσικά δεν τον εκνευρίσουν και πάλι.

«Είμαι πολύ, πολύ στενοχωρημένος. Είχα τελειώσει το σενάριο, την πρώτη εκδοχή του και δεν σκόπευα να ξεκινήσω τα γυρίσματα πριν από τον επόμενο χειμώνα. Το έδωσα σε έξι ανθρώπους και προφανώς βγήκε προς τα έξω…» δήλωσε απογοητευμένος.

Έμαθε για τη «διαρροή» μόλις ο έμπιστος ατζέντης του, ο Μάικ Σίμπσον δέχτηκε έναν καταιγισμό τηλεφωνημάτων από συναδέλφους του που ήθελαν να του προτείνουν τους πελάτες τους για να παίξουν κάποιο ρόλο στο «The hateful eight».

Τώρα ο Ταραντίνο έχει μπει σε μια ψυχοφθόρα διαδικασία για τον ίδιο, να σκέφτεται ποιος μπορεί να αποκάλυψε την πλοκή του σεναρίου. «Το έδωσα σε έναν από τους παραγωγούς του Django ο τιμωρός, τον Ρέγκι Χάντλιν και αυτός άφησε έναν ατζέντη να έρθει στο σπίτι του και να το διαβάσει. Αυτό είναι προδοσία αλλά όχι καταστροφή, επειδή ο ατζέντης δεν κατέληξε να έχει το σενάριο.

Υπάρχει μια άσχημη κακεντρέχεια σε όλο αυτό. Έδωσα το σενάριο και σε τρεις ηθοποιούς: τον Μάικλ Μάντσεν, τον Μπρους Ντερν και τον Τιμ Ροθ. Ξέρω ότι ο μόνος που δεν το έκανε είναι ο Τιμ Ροθ. Ένας από τους άλλους άφησε τον ατζέντη του να το διαβάσει και αυτός το αποκάλυψε σε όλους στο Χόλιγουντ. Δεν ξέρω πως δουλεύουν αυτοί οι ατζέντηδες, αλλά αυτή δεν θα είναι η επόμενη ταινία μου. Θα το δημοσιεύσω και αυτό είναι προς το παρόν.

Το έδωσα σε έξι ανθρώπους και αν δεν μπορώ να τους εμπιστευτώ ως αυτό το επίπεδο, τότε δεν έχω την επιθυμία να κάνω την ταινία. Θα δημοσιεύσω το σενάριο και τελείωσε. Θα προχωρήσω στο επόμενο. Έχω δέκα ακόμη πράγματα από τα οποία προήλθε αυτό το σενάριο». Αξίζει να σημειωθεί πως οι λεπτομέρειες του σεναρίου του προηγούμενο πετυχημένου  γουέστερν του, «Django ο τιμωρός», είχαν αποκαλυφθεί όταν είχαν ολοκληρωθεί όλα τα στάδια παραγωγής του.