Ο κύριος Γκρέι (των Πενήντα Αποχρώσεων του Γκρι) θα σας δει τώρα…

peninta-apoxroseis-tou-gkri-afisa-tainias
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

«Ο κύριος Γκρέι θα σας δει τώρα»: αυτός είναι ο τίτλος της αφίσας της πολυαναμενόμενης ταινίας των «Πενήντα Αποχρώσεων του γκρι» που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2015.

Ο Κρίστιαν Γκρέι, ο ήρωας της περιβόητης ερωτικής τριλογίας-φαινόμενο της Ε.L. James, αποκτά πλέον σάρκα και οστά στη μεγάλη οθόνη, με τον Τζέιμι Ντόρναν στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο ηθοποιός στην αφίσα βρίσκεται μπροστά από ένα μεγάλο παράθυρο με την πλάτη γυρισμένη, ατενίζοντας το αστικό τοπίο.

Η απουσία της συμπρωταγωνίστριας, Ντακότα Τζόνσον, η οποία θα παίξει την Αναστασία Στιλ, προκάλεσε αίσθηση.

Άραγε είναι ένα ακόμα τρικ στην προώθηση της ταινίας; Ορισμένοι πιστεύουν ότι η αρνητική αντίδραση των φανατικών αναγνωστών της Ε.L. James απέναντι στη νεαρή ηθοποιό, ίσως ήταν η αιτία.

Και οι φήμες για τα παρασκήνια αυτής της παραγωγής, φουντώνουν εύκολα, ειδικά μετά την αποχώρηση-βόμβα του Τσάρλι Χάνμαν, o oποίος είχε αρχικά επιλεγεί να υποδυθεί τον Κρίστιαν Γκρέι.

Η αφίσα δεν προδίδει το έντονο ερωτικό περιεχόμενο των Πενήντα Αποχρώσεων του Γκρι και  μάλλον, η κινηματογραφική αποτύπωση της ιστορίας δεν θα σοκάρει το κοινό με περιγραφικές σκηνές.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο παραγωγός της ταινίας, ο Μάικλ ντε Λούκα, στο φεστιβάλ του Sundance: «έχουμε συναίσθηση και δεν θα καπηλευτούμε ή θα κάνουμε οτιδήποτε άσκοπο, αλλά θα μείνουμε πιστοί στα βιβλία και τους θαυμαστές τους. Θα τους προσφέρουμε αυτό που περιμένουν, δηλαδή  μια έντονη και ερωτική ιστορία αγάπης. Προφανώς η ταινία δεν μπορεί να είναι τόσο περιγραφική όσο το βιβλίο. Μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις..».