Ρόμποκοπ: μικρά μυστικά πίσω από τις κάμερες

rompokop
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Η ταινία Ρόμποκοπ βγαίνει στους κινηματόγραφους αύριο Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου. Επειδή όμως εμπίπτει στην κατηγορία «remake» πολλοί είναι αυτοί που θα σπεύσουν να πουν αγκομαχώντας «πάλι remake;».

Ναι πάλι, ειδικά μάλιστα αν το αξίζει (κάτι για το οποίο πρέπει να περιμένουμε λίγες ώρες μέχρι να μας ενημερώσει η Δήμητρα Γιαννακού με την κριτική της, stay tuned οπότε).

Επειδή όμως είμαστε και ανυπόμονοι, θα σας βάλουμε στα άδυτα του κόσμου του Ρόμποκοπ, για να αποκαλύψουμε μερικά μυστικά της ταινίας, πίσω από τις κάμερες.

Ο Μιγκέλ Φερέρ είναι μεγάλο κεφάλαιο στην υπόθεση «Ρόμποκ» και το αποδεικνύει περίτρανα η συμμετοχή του στην πρώτη ταινία το 1987 και στη φετινή, όπου και στις δύο δίνει την εντολή ως Ρόμπερτ Μάρτιν να αφαιρέσουν το χέρι του Μέρφι.

Μπορεί στις οθόνες να δούμε τον 35χρονο Τζόελ Κίναμαν ως Ρόμποκοπ αλλά για να πάρει το ρόλο του έπρεπε να «νικήσει» τον Μάικλ Φασμπέντερ, τον Ματίας Σένερτς και τον Ράσελ Κρόου.

Ομοίως, μπορεί στην νέα ταινία να δούμε τον εκπληκτικό Γκάρι Όλντμαν ως Δρ. Ντένετ Νόρτον, αλλά οι παραγωγοί πριν «κλείσουν» με τον άγγλο ηθοποιό είχαν υπόψη τους και τον Έντουαρντ Νόρτον. Ειρωνεία; Το κοινό επίθετο του χαρακτήρα με τον ηθοποιό.

Βέβαια, η εταιρεία παραγωγής είχε διάφορα σχέδια που προφανώς όπως μέχρι τώρα φαίνεται, δεν ευδοκίμησαν. Ένα ακόμα παράδειγμα, ήταν ότι προόριζαν τον υπέροχο (ας μου επιτραπεί η υποκειμενικότητα της άποψης) Ντάρεν Αρονόφσκι να κάτσει στη σκηνοθετική καρέκλα. Αντ’ αυτού την ταινία σκηνοθέτησε ο Βραζιλιάνος Χοσέ Παντίλα.

Τα ονόματα βέβαια, έδιναν και έπαιρναν πριν αποφασίσουν τελικά οι παραγωγοί να κλείσουν τους πρωταγωνιστές που θα δούμε αύριο στις οθόνες. Στη μακρά λίστα του «αυτόν ήθελα, με άλλον υπέγραψα όμως» προσθέστε και τον Χιου Λόρι (τον τηλεοπτικό Dr. House) που δεν τα βρήκε στα οικονομικά και έδωσε τη θέση του στον Κλάιβ  Όουεν, ο οποίος επίσης δεν τα βρήκε με την παραγωγή, η οποία τελικά κατέληξε τον Μάικλ Κίτον για τον ρόλο του Ρέιμοντ Σέλαρς.

Στο ίδιο πνεύμα πάντα, ο Σον Πεν είπε το μεγάλο όχι και ο ρόλος του Νόβακ πέρασε στον Σάμιουελ Τζάκσον, ενώ και οι Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ και Λόγκαν Μάρσαλ-Γκριν ακολούθησαν την αρνητική τακτική του Πεν για τον ρόλο του Μάικλ Κ. Ουίλιαμς.

Τέλος, το τελευταίο όχι οι παραγωγοί του Ρόμποκοπ το πήραν από την Ρεμπέκα Χόλ, η οποία δεν ήθελε να υποδυθεί την κυρία Μέρφι/Ρόμποκοπ. Αντίθετα, η Τζέσικα Άλμπα, η Κέρι Ράσελ και η Κέιτ Μάρα (αδερφή της Ρούνι από το Κορίτσι με το Τατουάζ) πέρασαν από οντισιόν αλλά τελικά κυρία Μέρφι στέφθηκε η Άμπι Κόρνις.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]