Μία ακόμα ελληνική συμμετοχή στη Μπερλινάλε

dentro-kai-kounia
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Η δεύτερη ελληνική παραγωγή που βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτήν την εβδομάδα (μετά την «Χαρά και η Θλίψη του Σώματος» του Ανδρέα Πάντζη) είναι η αξιόλογη δουλειά της Μαρίας Ντούζα «Το δέντρο και η κούνια».

Οι κριτικοί συμφωνούν ότι πρόκειται για μία ταινία που αξίζει την προσοχή όλων μας. Σύγχρονη μυθοπλασία με μεταπολεμικές αναφορές κάνουν το εμπνευσμένο σενάριο της σκηνοθέτιδας Μαρίας Ντούζα (βασισμένο σε μια ιδέα της Ελένης Ατσίκμπαση) μία προσπάθεια που δίνει ελπίδα και υπόσχεται πολλά για μία αναβίωση του ελληνικού κινηματογράφου.

«Το δέντρο και η κούνια» αφηγείται τις απροσδόκητες συνέπειας μία οικογενειακής συνάντησης μετά από χρόνια. Το Πάσχα αυτό που θα βρεθούν κάτω από τη στέγη του πατρικού τους σπιτιού θα αλλάξει τα πάντα και όλους.

Η ταινία της Μαρίας Ντούζα είναι μία εκ των 10 ελληνικών ταινιών που θα προβληθούν στο 64ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, που ξεκινά σήμερα.

Σκηνοθεσία: Μαρία Ντούζα, παίζουν: Μυρτώ Αλικάκη,  Ηλίας Λογοθέτης, Νίκος Ορφανός, Μιριάννα Καρανόβιτς. Η ταινία προβάλλεται από την Strada Films.