Για κλοπή σεναρίου κατηγορείται ο Τομ Κρουζ

tom-krouz
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Αγωγή κατά του διάσημου ηθοποιού Τομ Κρουζ κατέθεσε σεναριογράφος, υποστηρίζοντας ότι ο αστέρας του Χόλυγουντ του έκλεψε το σενάριο ενός σίκουελ της σειράς ταινιών «Επικίνδυνες Αποστολές».

Ο σεναριογράφος, μάλιστα, διεκδικεί την πρωτοφανή αποζημίωση του 1 δισ. δολαρίων, μια απαίτηση την οποία ο δικηγόρος του Κρουζ χαρακτήρισε «περίεργη».

Ο Τίμοθι Πάτρικ ΜακΛάναχαν υποστηρίζει ότι η ταινία «Επικίνδυνες Αποστολές -Πρωτόκολλο: Φάντασμα», που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2011, είναι «εμπνευσμένη» από ένα σενάριο που ο ίδιος έγραψε το 1998 και επιχείρησε να το πουλήσει στο Χόλυγουντ, χωρίς επιτυχία.

«Μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το σενάριο για να το κάνουν ταινία» έγραψε ο ενάγων, αναφερόμενος στο πρακτορείο William Morris στην αγωγή που κατατέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Καλιφόρνια.

Ο ΜακΛάναχαν καταγγέλλει ότι εν αγνοία του το σενάριο παραδόθηκε στο πρακτορείο που εκπροσωπεί τον Τομ Κρουζ, το Creative Artists Agency, πριν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη.

Όταν είδε την ταινία, ο ΜακΛάναχαν αμέσως συνειδητοποίησε ότι το σενάριο και η παραγωγή της ταινίας καταπατούσαν τα πνευματικά δικαιώματα του «Head On», του σεναρίου που ο ίδιος είχε στείλει το 1998, λέει ο σεναριογράφος στην αγωγή εναντίον 13 προσώπων, περιλαμβανομένου του Κρουζ.

«Ο Τομ Κρουζ δεν έχει κλέψει τίποτα από κανένα. Αυτή την κακόβουλη αγωγή, που βάζει στο στόχαστρο 13 πρόσωπα, το δικαστήριο θα την βάλει πολύ γρήγορα στο αρχείο» υπογράμμισε ο Μπερτ Φιλντς, δικηγόρος του διάσημου ηθοποιού.

Ο ΜακΛάναχαν διεκδικεί ως αποζημίωση ένα δισ. δολάρια συν τους τόκους. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ταινία είχε εισπράξεις 690 εκατομμυρίων δολαρίων και πλέον, από τις πωλήσεις εισιτηρίων στον κινηματογράφο και 145 εκατομμύρια από τις πωλήσεις των DVD.

naftemporiki.gr