Η Μπερλινάλε θυμάται τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

kapote
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

«Πολλοί φίλοι του θα ενωθούν για να τον θυμηθούμε μαζί» είπε ο πρόεδρος της επιτροπής του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, Τζέιμς Σάμους.

Το Βερολίνο «θυμάται» τον ηθοποιό που πέθανε πριν από λίγες μέρες και σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου της επιτροπής έχει προγραμματιστεί ειδική προβολή της ταινίας «Καπότε» την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ στην αίθουσα CinemaxX 6.

Το φιλμ του Μπένετ Μίλερ που οδήγησε στα Όσκαρ τόσο την ταινία όσο και τον ίδιο τον Χόφμαν, όπου και κατέκτησε το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία του Α΄ανδρικού ρόλου, για την εκπληκτική του ερμηνεία, είχε προβληθεί στη Μπερλινάλε το 2006.

Στο ίδιο πνεύμα των πρόσφατα εκλιπόντων δημιουργών της 7ης τέχνης, το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα τιμήσει και τον Μαξιμίλιαν Σελ, με την προβολή της ταινίας του «Meine Schwester Maria» (Η αδερφή μου η Μαρία) στο Urania Filmbühne Berlin την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 3 το μεσημέρι.

Ο Σελ είχε κερδίσει όσκαρ για την ερμηνεία του ως Hans Rolfe στην ταινία του Στάνλεϊ Κράμερ «Η δίκη της Νυρεμβέργης» του 1962, ενώ το ντοκιμαντέρ του «Marlene» είχε προβληθεί στο διαγωνιστικό τμήμα το 1984. Ο Σελ επέστρεψε για να διαγωνισθεί  από τη θέση του ηθοποιού και το 1998 στην ταινία του Jeroen Krabbé «Left Luggage».