Δεν έχει μόνο ο Γούντι Άλεν σκοτεινό παρελθόν

harelson-theron
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Η υπόθεση «Γούντι Άλεν» που ήρθε για μία ακόμα φορά στο φως της δημοσιότητας, μετά τους ισχυρισμούς της Nτίλαν Φάροου περί κακοποίησής της, στάθηκαν η αφορμή για να ξεκινήσει ένα ανελέητο «κυνήγι μαγισσών» για τον διάσημο σκηνοθέτη και όχι μόνο.

Η Ντίλαν ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Γούντι Άλεν όταν ήταν μόλις 7 ετών, ο διάσημος σκηνοθέτης το αρνείται κατηγορηματικά, ισχυριζόμενος ότι όλα αυτά είναι απόρροια της εμμονής της πρώην συντρόφου του, Μία Φάροου. Η αλήθεια μάλλον είναι καλά κρυμμένη και θα αργήσει να φανεί.

Παρόλα αυτά ο Γούντι Άλεν δεν είναι ο μόνος από την βιομηχανία του κινηματογράφου με σκοτεινό παρελθόν.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Σαρλίζ Θερόν στα 15 της χρόνια έγινε μάρτυρας της δολοφονίας του ίδιου της του πατέρα από την μητέρα της, όταν εκείνη τον πυροβόλησε.

Ο αλκοολικός πατέρας της που συχνά κακοποιούσε τη μητέρα της σε ένα τσακωμό τους, της επιτέθηκε και εκείνη για να προστατεύσει τον εαυτό της και την κόρη της τον σκότωσε μπροστά στην ανήλικη τότε σταρ.

Το μεγαλύτερο όνομα της αμερικανικής τηλεόρασης, η Όπρα Γουίνφρι, ήταν παιδί δύο φτωχών και ανήλικων γονιών, που ζούσαν στο Μισισίπι. Όταν μετακόμισαν στο Ουισκόνσιν, η Όπρα κακοποιήθηκε επανειλημμένα στα 9 της χρόνια από κάποιον συγγενή της.

Η κακοποίησή της την έκανε να στραφεί στα ναρκωτικά, το αλκοόλ και το περιστασιακό σεξ. Στα 14 της χρόνια γέννησε πρόωρα αλλά ο γιος της πέθανε σύντομα. Η ζωή της άλλαξε, όταν την προσέλαβαν ως ρεπόρτερ σε τοπικό σταθμό.

Ο κωμικός ηθοποιός Τιμ Άλεν μάλλον είχε μια πιο επικίνδυνη «δουλειά» πριν τον κερδίσει η τηλεόραση και ο κινηματογράφος. Αν και εμείς τον γνωρίσαμε σε οικογενειακές κωμωδίες, ο Άλεν πριν γίνει γνωστός διακινούσε κοκαΐνη. Αλήθεια ή ψέματα, οι φήμες αυτά υποστηρίζουν.

Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ, για τους παλαιοτέρους γνωστός ως Μάρκι Μαρκ, δεν ήταν ήσυχο παιδί, ειδικά όταν διένυε την ραπ περίοδό του. Μάλιστα, η αστυνομία της Βοστόνης, μεταξύ άλλων, τον είχε κατηγορήσει για την απόπειρα δολοφονίας ενός μεσήλικα βιετναμέζου.

Ευτυχώς, ο 42χρονος σήμερα ηθοποιός και πρώην μοντέλο εσωρούχων του Calvin Klein, ασχολείται εδώ και καιρό σοβαρά με την ηθοποιία. Μάλιστα, αυτές τις μέρες βρίσκεται στα γυρίσματα της νέας του ταινίας «The Gambler», για την οποία χρειάστηκε να χάσει 20 κιλά.

Η Ντεμί Μουρ μπορεί να μοιάζει λαμπερή και επιτυχημένη αλλά η ζωή δεν της χαρίστηκε. Η μητέρα της ήταν μία έφηβη αλκοολική με διπολική διαταραχή, όταν τη γέννησε και ο πατέρας της ήταν άφαντος. Ο πατριός της πάλευε να βρει μια δουλειά, αφού οι εθισμοί του δεν τον άφηναν να στεριώσει πουθενά.

Έτσι χρειάστηκε να μετακομίσουν πάνω από 15 φορές, όταν η Ντεμί ήταν ακόμη μικρή. Και οι δύο γονείς της ήταν εθισμένοι σε ουσίες και κακοποιούσαν ο ένας τον άλλον.

Ο πατριός της αυτοκτόνησε το 1980 αλλά ευτυχώς για εκείνη ένας ρόλος στο «General Hospital» θα την έβγαζε από τη μιζέρια της.

Ο εκπληκτικός Γούντι Χάρελσον ήταν τόσο πειστικός ως «Γεννημένος Δολοφόνος», που κάποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι είχε προσωπική εμπειρία. Και έτσι ήταν, αν σκεφτείτε ότι ο πατέρας του Τσαρλς Χάρελσον, ήταν επαγγελματίας δολοφόνος.

Αφού βγήκε με αναστολή από τη φυλακή για τον φόνο του Sam Degelia Jr., συνελήφθη αμέσως και καταδικάστηκε σε 2 φορές ισόβια, καθώς  διέπραξε έναν ακόμη φόνο, τον πρώτο μάλιστα φόνο δικαστή του 20ου αιώνα, του John H. Wood Jr.

O διάσημος ηθοποιός ωστόσο σε συνέντευξή του έχει πει, ότι ο πατέρας του τους είχε εγκαταλείψει το 1968 και νέα του είχαν ξανά το 1981, όταν είδαν στις ειδήσεις τη σύλληψή του.

Ωστόσο, όσο ζούσε τον είχε επισκεφτεί στη φυλακή, αν και δεν τον είδε ποτέ ως πατρική φιγούρα.

Βέβαια, η ζωή δεν ήταν ιδιαίτερα δοτική ούτε με τον Κιάνου Ριβς. Ο πατέρας του τον εγκατέλειψε όταν ήταν ακόμη παιδί. Το 1993, έχασε τον καλύτερό του φίλο, τον Ρίβερ Φίνιξ από υπερβολική δόση ουσιών και εφτά χρόνια μετά, τον Ιανουάριο του 2000, ο Ριβς και η τότε σύντροφός του Τζένιφερ Σιμ κήδεψαν τη νεογέννητη κόρη τους Αν.

Μόλις ένα χρόνο μετά, η Τζένιφερ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και πέθανε ακαριαία.

Τελικά, ίσως ο λαμπερός κόσμος του Χόλιγουντ να μην είναι και τόσο μαγικός, όταν σβήνουν τα φώτα.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]