The Walking Dead... πίσω από τις κάμερες

walking-dead
ΤΡΙΤΗ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Η σειρά που έχει ήδη κατακτήσει το αμερικάνικο κοινό (και όχι μόνο) πήρε το «ok» για την 5η της σεζόν και συνεχίζει να «προκαλεί» με νέες περιπέτειες.

Ο αστυνομικός Ρικ Γκριμς μπορεί να είναι το κεντρικό πρόσωπο στη σειρά, αλλά τα μυστικά και οι πληροφορίες πίσω από τις κάμερες πολλές φορές τον ξεπερνούν. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Όλοι οι βασικοί χαρακτήρες χαίρονται το τελευταίο τους «δείπνο» πριν γυρίσουν την σκηνή του θανάτου τους.

Στα διαλείμματα των γυρισμάτων, τα ζόμπι και οι άνθρωποι τρώνε χωριστά, ενώ οι ηθοποιοί που υποδύονται τα ζόμπι χρειάστηκε να πάνε σε ειδική σχολή, για να μάθουν πώς να περπατούν και να κινούνται σα ζωντανοί νεκροί.

Στην 3η σεζόν, οι μακιγιέρ χρησιμοποίησαν μάλιστα πιο σκούρο μέικ απ για να φαίνεται ακόμη περισσότερη φθορά στους «Walkers» και για να δώσουν έμφαση στον χρόνο που πέρασε.

Το όνομα Έντγουιν Τζένερ είναι εμπνευσμένο από τον πραγματικό γιατρό Έντουαρντ Τζένερ, που ανακάλυψε το εμβόλιο για την ευλογιά.

Οι αδερφοί Ντίξον δεν υφίστανται στην εκδοχή του κόμικ, αν και εμφανίζονται εκτενώς στην πρώτη σεζόν.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μάλιστα της 1ης σεζόν, ο δημιουργός της σειράς Ρόμπερτ Κίρκμαν ήταν παρών.

Η επίσημη ελληνική σελίδα της σειράς στο facebook έχει ήδη σχεδόν 4.300 μέλη (4.256 για την ακρίβεια, όταν γράφτηκε το κείμενο αυτό). Άρα, σπεύσατε για like.

Στην επίσημη σελίδα της σειράς όμως σε παγκόσμιο επίπεδο ήδη τα μέλη έχουν ξεπεράσει τα 23 εκατομμύρια.

Στις 29 Οκτωβρίου του 2013, το AMC ανανέωσε τη σειρά για την 5η της σεζόν με τον Σκοτ Γκριμ να επιστρέφει.