Διάσημοι ηθοποιοί που έγιναν γνωστοί από το ….Ραντεβού στα τυφλά

date
ΤΡΙΤΗ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Πριν κατακτήσουν το κινηματογραφικό πανί, ορισμένοι ηθοποιοί είχαν ήδη κάνει το πέρασμά τους από την τηλεόραση.

Και όταν λέμε τηλεόραση δεν εννοούμε τις τηλεοπτικές σειρές αλλά τα διάφορα σόου, μεταξύ των οποίων και την αμερικάνικη εκδοχή του «Ραντεβού στα τυφλά».

Αν και χωρίς τη…Βάσια Τριφύλλη (ή την Ισαβέλλα Βλασιάδου, διαλέξτε όποια θέλετε για οικοδέσποινα), ονόματα που αργότερα έγιναν συνώνυμα της επιτυχίας στον παγκόσμιο κινηματογράφο, αναζήτησαν τη δόξα και τον έρωτα (έρχεται και η 14η Φεβρουαρίου άρα πιο επίκαιροι δε γίνεται να είμαστε) στη μικρή οθόνη.

Από bodybuilder, Εξολοθρευτής και από εκεί για 8 ολόκληρα χρόνια κυβερνήτης της Καλιφόρνια, ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ όταν έφυγε από το μικρό χωριό Ταλ κοντά στο Γκρατς της Αυστρίας μάλλον έψαχνε λούσα και φήμη.

Η δύο φορές οσκαρική Σάλι Φιλντ.

Την κατέκτησε αλλά αφού πρώτα εμφανίστηκε στο «The Dating Game», ελληνιστί «Ραντεβού στα τυφλά», όπως προείπαμε. Αυτό έγινε το 1973, μόλις δηλαδή που είχε μία ταινία στο βιογραφικό του το «Ο Ηρακλής στη Νέα Υόρκη» όπου…κυκλοφορούσε με το καλλιτεχνικό όνομα «Arnold Strong Mr. Universe». Εννέα χρόνια μετά οι κόποι του ανταμείφτηκαν και έπαιξε τον Κόναν.

Ο ξανθός Άγγελος του Τσάρλι, η Φάρα Φόσετ δηλαδή, λίγο πριν αναλάβει τις υποχρεώσεις της με την Κέιτ Τζάκσον και την Ζακλίν Σμιθ, εμφανίστηκε στο ίδιο σόου ως guest, για να επιλέξει ανάμεσα σε 3 γοητευτικούς εργένηδες

Προφανώς το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι ήταν πραγματικό «χρυσωρυχείο» για τους wannabe διάσημους αστέρες του Χόλιγουντ. Έτσι και η Σάλι Φιλντ εμφανίστηκε στο πρώτο επεισόδιο της νέας νυχτερινής εκδοχής του σόου και έπειτα απλά η καριέρα της απογειώθηκε.

Στη δεκαετία του '70, ο θρυλικός κωμικός Άντι Κάουφμαν, εμφανίστηκε ως διαγωνιζόμενος στο «Ραντεβού στα τυφλά» ενώ ο Τζον Ρίτερ μόλις έκλεισε τα 19 του χρόνια, κέρδισε μία θέση μεταξύ των επίδοξων εργένηδων.

Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι έστειλε ένα γράμμα στο τηλεπαιχνίδι παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως οπαδό του θεάτρου και του μπέιζμπολ, που έχει όνειρο να γίνει εκατομμυριούχος. Ραντεβού δε γνωρίζουμε αν βγήκε αλλά εκατομμυριούχος έγινε χάρη στο υποκριτικό του ταλέντο.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]