Τζούλιαν Μουρ και Ζακ Γαλιφιανάκης «συνέταιροι» σε ένα ομοφοβικό δράμα

moore
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Συμπρωταγωνιστές στο βιογραφικό δράμα «Freeheld» θα είναι η τέσσερις φορές προτεινόμενη για Όσκαρ Τζούλιαν Μουρ και ο δικός μας Ζακ Γαλιφιανάκης.

Η Μουρ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφοίες του Hollywood reporter, θα βρεθεί δίπλα στην Έλεν Πέιτζ (υποψήφια για Α΄ γυναικείο ρόλο στο Juno) για χάρη του δράματος «Freeheld» , στο οποίο ο Γαλιφιανάκης θα συνδράμει με το δικό του τρόπο.

Η ταινία, που βασίζεται στο ομότιτλο βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ του 2007, πραγματεύεται την ιστορία της Λόρεν Χέστερ (Μουρ), μίας ντετέκτιβ από το Νιου Τζέρσι, της οποίας ο κόσμος γκρεμίστηκε όταν προσβλήθηκε από ανίατη ασθένεια και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι την απέτρεψαν από την ανάθεση των συνταξιοδοτικών παροχών της στην σύντροφό της, Στέισι Αντρέ (Πέιτζ).

Ο συντηρητικός συνεργάτης της Λόρεν, Ντέιν Γουέλς, σοκαρίστηκε όταν έμαθε τις σεξουαλικές προτιμήσεις της, αλλά παρόλα αυτά ηγήθηκε στον αγώνα για τα δικαιώματα των ζευγαριών του ιδίου φύλου. Ο πρωταγωνιστής για τον ρόλο αυτό δεν έχει βρεθεί ακόμα αλλά ο Γαλιφιανάκης υπέγραψε για να υποδυθεί τον ακτιβιστή του Garden State Equality, Στίβεν Γκόλντστειν.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Πίτερ Σόλετ, το διασκευασμένο σενάριο ανήκει στον Ρον Νάισγουανερ ενώ οι παραγωγοί υπολογίζουν τα γυρίσματα να ξεκινήσουν το καλοκαίρι.