Ο Τζορτζ Κλούνεϊ παρουσίασε την ταινία του στον Ομπάμα

klounei-ompama
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Τρεις μεγάλοι αστέρες του Χόλιγουντ πέρασαν το κατώφλι του αμερικανικού προεδρικού μεγάρου και παρουσίασαν στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα μια από τις μεγάλες φετινές κινηματογραφικές παραγωγές, την ταινία «Μνημείων Άνδρες».

Οι ηθοποιοί Τζορτζ Κλούνεϊ, Ματ Ντέιμον και Μπιλ Μάρεϊ, πρωταγωνιστές της ταινίας, ήταν μεταξύ των περίπου 20 προσκεκλημένων που βρέθηκαν στον Λευκό Οίκο στο πλαίσιο της ειδικής κινηματογραφικής προβολής.

Η ταινία, την οποία παρακολούθησε ο αμερικανός πρόεδρος, αφηγείται την αληθινή ιστορία μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων, συντηρητών έργων τέχνης, γκαλεριστών και καλλιτεχνών, που εστάλησαν στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, με εντολή του προέδρου Ρούσβελτ, για να ανακτήσουν εκατοντάδες έργα τέχνης, που είχαν κλαπεί από τους Ναζί και να προστατεύσουν πολλά άλλα, που απειλούνταν από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας, αλλά κατέχει επίσης και έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία στον Λευκό Οίκο του Ματ Ντέιμον, ο οποίος παρότι κατά το παρελθόν ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Ομπάμα πρόσφατα καταφέρθηκε εναντίον του αμερικανού προέδρου για το πρόγραμμα πτήσεων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών αλλά και για την πολύκροτη υπόθεση των μυστικών παρακολουθήσεων, που αποκάλυψε ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και ο Χάρι Έτλιγκερ, ένας από τους αληθινούς ήρωες της ιστορίας, που συμμετείχε στην στρατιωτικό-εικαστική αποστολή. Η ταινία «Μνημείο Ανδρών» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο των Ρόμπερτ Μ. Έντζελ και Μπρέτ Γουίτερ.

Η αμερικανική προεδρική κατοικία είναι εξοπλισμένη με ένα μικρό κινηματογράφο, όπου ο Μπαράκ Ομπάμα φιλοξενεί συχνά ειδικές προβολές.

Εκεί ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών παρακολούθησε και την βιογραφική ταινία για τον Νέλσον Μαντέλα.

naftemporiki.gr