Τζέιμς Κάμερον: τελευταία νέα από την τριλογία του Avatar

avatar
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Τρεις ημερομηνίες πρέπει να θυμόμαστε; Δεκέμβριος 2016, 2017 και 2018. Με απλά λόγια οι ημερομηνίες, που θα βγουν στους κινηματογράφους οι «τόμοι» της κινηματογραφικής τριλογίας του «Avatar».

Ο Τζέιμς Κάμερον έχει δείξει ότι όταν πρόκειται να συνδυάσει σινεμά και τεχνολογία μπορεί να κάνει θαύματα. Ο πρωτοπόρος σε αυτό το είδος σκηνοθέτης επιβεβαίωσε ότι πιθανόν στις νέες ταινίες να χρησιμοποιήσει τεχνολογία σε ανάλυση 4K και ενδεχομένως, με υψηλό ρυθμό καρέ, τουλάχιστον ως ένα βαθμό.

Με απλά λόγια, ο «πατέρας» των Aliens και του Τιτανικού, ανέφερε ότι σε αυτή τη φάση ενημερώνεται και διαβάζει για την τεχνολογία που πρόκειται να χρησιμοποιήσει ως σκηνοθετικά «τερτίπια» της πολυαναμενόμενης τριλογίας του.

Ο μαέστρος του είδους και βραβευμένος σκηνοθέτης θα χρειαστεί ό,τι νεότερο υπάρχει στην τεχνολογία για να δημιουργήσει έναν αληθοφανή κόσμο της Pandora.

Ειδικά μάλιστα αφού μας υπόσχεται ότι στην τριλογία του θα δούμε νέους κόσμους, νέους κατοίκους, νέες κουλτούρες, όπου η βασική σύγκρουση μεταξύ της ανθρώπινης άποψης για την κυριαρχία στη φύση και αυτής των Na'vi ταυτίζεται αλλά εκδηλώνεται με πολύ διαφορετικούς τρόπους.