Με...φουρτούνες ξεκινάει ο Νώε

noah2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Τι και αν έχτισε ολόκληρη κιβωτό; Τι κι αν κατηγορήθηκε ότι σκηνοθετεί τόσο ρεαλιστικά, που η πρωταγωνίστριά του Έμα Γουάτσον αρρώστησε επειδή τους απαγόρευε να πίνουν από εμφιαλωμένα μπουκάλια νερό; Ο «Νώε» του Ντάρεν Αρονόφσκι ίσως και να μην…επιβιώσει.

Οι προσδοκίες πολλές, τα γυρίσματα εξαντλητικά και η πολυαναμενόμενη βιβλική ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι λογικά θα ήταν μία από τις πιο πολυσυζητημένες της χρονιάς. Αλλά για καλό λόγο γιατί η πορεία της ταινίας τελικά, λίγο πριν βγει στις αίθουσες έχει πάρει άλλη τροπή.

Η …κατηγορία; Ιστορικές ανακρίβειες και με κάτι τέτοια οι θρησκευτικές οργανώσεις δεν αστειεύονται και φτάνουν μάλιστα στο σημείο να κάνουν «εκστρατείες» κατηγορώντας τη χολιγουντιανή παραγωγή ότι προβάλει λάθος συμπεράσματα.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η χριστιανική οργάνωση «Faith Driven Consumers», η οποία δειξήγαγε έρευνα για την ταινία και ανακάλυψε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι αυτό που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε ως έπος, έχει σοβαρά λάθη και παρερμηνείες.

Μάλιστα το 98% των υποστηρικτών της οργάνωσης δεν είναι ικανοποιημένοι που το Χόλιγουντ μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη θρησκευτικές ιστορίες.

Στην συγκεκριμένη βέβαια ιστορία μπλέχτηκε και το περιοδικό Variety, που δημοσίευσε τις κατηγορίες, στις οποίες απάντησε η Paramount, ότι «πουθενά στην εν λόγω έρευνα δε γίνεται λόγος για την ταινία «Νώε», παρά αναφέρεται μία γενική πεποίθηση περί ιστορικών ανακριβειών στο σινεμά» για να πάρει σύντομα την ανταπάντηση του online editor του Variety, Στιούαρτ Όλντχαμ, ότι η Paramount αντιδρά «νευρικά» και η ταινία είναι 100% ακριβής.

«Εμείς απλά παρουσιάσαμε την έρευνα της Faith Driven Consumer survey, που μπορείτε να τη βρείτε εδώ» έγραψε ο Όλντχαμ παραπέμποντας στο link της οργάνωσης. Ωστόσο, η έρευνα τιτλοφορείται «Έρευνα: Διαμάχη για την ταινία Νώε;»

Παρόλα αυτά και οι δύο πλευρές, του Variety και της Paramount, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτή η διαφωνία ανήκει το παρελθόν και εντωμεταξύ, οι οπαδοί «βρυχώνται» για το ανιστόρητο Χόλιγουντ και ο Νώε- Ράσελ Κροου ψάχνει κάπου να προσαράξει την κιβωτό του.