7 ηθοποιοί που έχουν διαπράξει εγκλήματα και έχουν καταδικαστεί

broderick
ΤΡΙΤΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Όταν τα φώτα και οι κάμερες σβήνουν, οι ηθοποιοί δεν είναι τίποτα περισσότερο από κοινοί θνητοί.

Σε πολλούς, τα κινηματογραφικά φώτα τους θάμπωσαν, άλλοι πάλι βρέθηκαν τη λάθος στιγμή στον λάθος τόπο. Όποια περίπτωση και αν ισχύει για τον καθένα, οι ηθοποιοί που ακολουθούν έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα (ανθρωποκτονίες) είτε από αμέλεια είτε όχι.

Το 1987, κατά την παραμονή του στην Ιρλανδία, με την τότε φίλη του Τζένιφερ Γκρέι, ο ηθοποιός και νυν σύζυγος της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Μάθιου Μπρόντερικ παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του μία μητέρα και την κόρη της.

Ο ίδιος κατέληξε με ένα σπασμένο πόδι και η Γκρέι με κηλίδες αίματος στα ρούχα της. Ο Μπρόντερικ δικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια και δεν εξέτισε ποινή.

Η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ με τον σύζυγό της, Έρικ Ντέιν.

Η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ, ηθοποιός και σύζυγος του επίσης ηθοποιού Έρικ Ντέιν, στη δεκαετία του '90 σαγήνευε με τις χαρακτηριστικές ξανθές της μπούκλες και τα καταγάλανα μάτια της. Το 2001, μπλέχτηκε σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα καθώς οδηγούσε στο κεντρικό Λος Άντζελες με αποτέλεσμα να παρασύρει με το αυτοκίνητό της ένα 9χρονο αγόρι.

Το ζήτημα διευθετήθηκε με μία "παράνομη αγωγή θανάτου" από το δικαστήριο με τους πενθούντες γονείς του αγοριού. «Είναι κάτι που είναι μαζί μου κάθε μέρα και θα είναι για το υπόλοιπο της ζωής μου», είπε η ίδια μιλώντας στο περιοδικό People το 2005.

Το 2012, ο ηθοποιός του «Baretta», Ρόμπερτ Μπλέικ, μίλησε για τη ζωή του πριν τη δολοφονία της γυναίκας του το 2002. Ο ίδιος αρχικά αθωώθηκε από την κατηγορία της δολοφονίας πρώτου βαθμού, αλλά το 2005 βρέθηκε ένοχος από το αστικό δικαστήριο.

Λιλλο Μπρανκάτο Τζούνιορ και Ρόμπερτ Ντε Νίρο, στις "Ιστορίες του Μπρόνξ".

Δεν ξέρω πόσοι θυμάστε τον Λίλο Μπρανκάτο Τζούνιορ να ερμηνεύει δίπλα στο πλευρό του Ρόμπερτ Ντε Νίρο ή στο πιο πρόσφατο «Σοπράνος», αλλά μάλλον θα κάνουμε καιρό να τον ξαναδούμε (αν και κυκλοφορούν πληροφορίες ότι συμμετέχει στο "Fall 4 You", την ταινία μικρύ μήκους που ετοιμάζει αυτήν την εποχή ο σκηνοθέτης Μάικλ Μπρέγκμαν).

Ο ηθοποιός εκτίει τη 10χρονη ποινή του για διάρρηξη και για το θάνατο του εκτός υπηρεσίας αστυνομικού στο Γιόνκερς της Νέας Υόρκης.

Ο Σκάιλαρ Ντίλεον δεν πρόλαβε να κάνει καριέρα ούτε να εδραιωθεί στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Η θητεία στου ως «Power ranger»  από την σειρά «Mighty Morphin Power Rangers» διακόπηκε απότομα όταν το 2009 καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή δολοφόνησε ένα ζευγάρι, των οποίων ενδιαφερόταν να αγοράσει το γιότ τους. Τραγική ειρωνεία, το όνομα του γιοτ ήταν «Well Deserved».

Η Έιμι Λοκέιν-Μπoβενίζερ στο "Merlose Place".

Η Έιμι Λοκέιν-Μπoβενίζερ είχε αφήσει εποχή στο τηλεοπτικό  «Merlose Place» της δεκαετίας του 90. Τον Φεβρουάριο του 2013, η ξανθιά ηθοποιός καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση για την ανθρωποκτονία (με όχημα) της 60χρονης Έλεν Σίμαν, ένα ατύχημα που είχε προκαλέσει το 2010.

Η ηθοποιός στο άκουσμα της ποινής ξέσπασε σε κλάματα ενώ η οικογένεια του θύματος αποχώρησε πικραμένη καθώς περίμενε τουλάχιστον 10ετή ποινή.

Στην ηλικία των 26, ο πολλά υποσχόμενος ηθοποιός του «Prison Break», Λέιν Γκάρισον, βρέθηκε να πίσω από κάγκελα της φυλακής, χωρίς να έχει κάμερες δίπλα του. Ενώ οδηγούσε μεθυσμένος και υπό την επήρεια κοκαΐνης, ο ηθοποιός τράκαρε το αυτοκίνητό του σκοτώνοντας έναν 17χρονο πεζό. Η ποινή του ήταν 40 μήνες φυλακή.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]