Η ακραία φεμινιστική δράση της Μέριλ Στριπ

meryl
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Έχει κερδίσει 3 φορές Όσκαρ, έχει προταθεί 18 συνολικά, θεωρεί τη Μαρία Κάλλας τη μεγαλύτερη καλλιτέχνιδα του 20ου αιώνα, όπως δήλωσε σε πρόσφατη εκπομπή της γαλλικής τηλεόρασης και τώρα η Μέριλ Στριπ εκφράζει με σθένος τις φεμινιστικές της απόψεις.

Στην τελική γραμμή βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της διάσημης ηθοποιού με τη Ruby Films για να υποδυθεί την πολιτική ακτιβίστρια Έμελιν Πάνκχερστ, η οποία θα βρεθεί στο δρόμο της Κάρεϊ Μάλιγκαν στο δράμα για τα γυναικεία δικαιώματα.

Η Σάρα Γκαβρόν θα βρεθεί στη σκηνοθετική καρέκλα της ταινίας «Σουφραζέτα» (Suffagette) και η συμφωνία με τη Στριπ πρέπει να κλείσει άμεσα καθώς όπως ανακοινώθηκε, τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Το σενάριο υπογράφει η Άμπι Μοργκαν, η οποία έχει ξανασυνεργαστεί με τη Στριπ στην «Σιδηρά Κυρία», ταινία που χάρισε στην ηθοποιό ένα ακόμα Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου.

Topical Press Agency

Περίπου το 1911, στη Νέα Υόρκη η Έμελιν Πάνκχερστ (1858 - 1928), γιουχάρεται από το πλήθος.

Η Κάρεϊ Μάλιγκαν θα υποδυθεί μία γυναίκα με ενεργό δράση στο πρώιμο φεμινιστικό κίνημα, ενώ ο ρόλος της Στριπ θα είναι μικρός, αλλά ζωτικής σημασίας, καθώς θα μεταφέρει στην οθόνη μία σημαντική ομιλία της Πάνκχερστ σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών κατά τη διάρκεια μιας πολιτικής συγκέντρωσης.

Το 1999, το περιοδικό Time ονομάσε την Πάνκχερστ ως έναν από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους του 20ου αιώνα. Ίδρυσε το Women's Social and Political Union (WSPU) (Κοινωνικό και Πολιτικό Σωματείο Γυναικών) και οι διαμαρτυρίες της την οδήγησαν στη φυλακή, όπου αυτή  και άλλα μέλη οργάνωναν απεργίες πείνας για να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες