25 εκατ. δολάρια μήνυση για το «Λύκο της Γουόλ Στριτ»

wolf
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Η ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε διεκδικεί 5 Όσκαρ και έρχεται αντιμέτωπη με μία μήνυση εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Άντριου Γκριν, ο οποίος ενέπνευσε τον χαρακτήρα του Νίκι «Rugrat» Κοσκόφ (που τον υποδύεται ο P.J. Byrne) στον «Λύκο της Γουόλ Στριτ» κατέθεσε μήνυση κατά των παραγωγών της ταινίας, ζητώντας αποζημίωση ύψους 25 εκατ. δολαρίων.

Την Τρίτη, ο Γκριν κατέθεσε τη μήνυσή του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης ισχυριζόμενος ότι η ταινία του Σκορτσέζε με τον περιβόητο Τζόρνταν Μπέλφορντ, τον οποίο υποδύεται ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, τον συκοφαντεί.

«Η ταινία περιέχει διάφορες σκηνές, όπου ο χαρακτήρας του κ. Γκριν παρουσιάζεται ως εγκληματίας, χρήστης ναρκωτικών, έκφυλος, διεφθαρμένος και στερούμενος της όποιας ηθικής ή δεοντολογίας», αναφέρει η μήνυση, σύμφωνα με το ABC news.

Ο P.J. Byrne vw Νίκι «Rugrat» Κοσκόφ στο «Λύκο της Γουόλ Στριτ».

Αντίθετα ο Γκριν, υποστηρίζει ότι ήταν επικεφαλής της εταιρικής χρηματοδότησης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, Stratton Oakmont, που απεικονίζεται στην ταινία, μεταξύ του 1993 και του1996, όπως αναφέρει και στα απομνημονεύματά του ο Μπέλφορντ, κείμενα στα οποία βασίστηκε η ταινία, χωρίς ωστόσο να πάρει την συγκατάθεσή του Γκριν για την απεικόνιση του χαρακτήρα του στην ταινία.

Μάλιστα, ο Γκριν ισχυρίζεται ότι η προβολή του ως «εγκληματίας, χρήστης ναρκωτικών με τάσεις μισογυνισμού» είναι επιζήμια για την προσωπική και επαγγελματική του φήμη ως δικηγόρος και τραπεζίτης επενδύσεων.

«Ο κ. Γκριν θα συνδέεται μόνιμα με τα εγκλήματα και την απεχθή συμπεριφορά που παρουσιάζει αυτή η ομοιότητά του στην ταινία, παρά το γεγονός ότι ουδέποτε έχει ερωτηθεί, τεθεί υπό αμφισβήτηση, χρεωθεί, φυλακιστεί ή ακόμα και συλληφθεί για την παράνομη και κατακριτέα συμπεριφορά που του αποδίδεται στην ταινία» ανέφερε χαρακτηριστικά η αγωγή.

Ο ενάγων ζητά 25 εκατ.δολάρια ως αποζημίωση αλλά και να του παραδώσουν όλα τα αντίγραφα της ταινίας, καθώς και όλες τις διαφημίσεις που περιλαμβάνουν τον χαρακτήρα που του αποδίδουν.

Ο εκπρόσωπος της Paramount Pictures αρνήθηκε να σχολιάσει και προφανώς το θέμα θα συνεχιστεί δικαστικά.