Οι «ανυπόφοροι» του Χόλιγουντ: με ποιους δε θέλει κανείς να συνεργαστεί

star
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Εμείς τους βλέπουμε λαμπερούς και χαμογελαστούς, αλλά ρωτήστε και όσους δουλεύουν μαζί τους.

Όχι μόνο δε θέλουν να τους ξαναδούν στα μάτια τους, αλλά οι πρώην συνεργάτες αυτών των χολιγουντιανών σταρ καταριούνται την ώρα και τη στιγμή, που θα τους ξαναπετύχουν σε επόμενη δουλειά τους.

Είναι δύστροποι, «ντίβες», άλλοι πάλι είναι υπέρμετρα μεθοδικοί, τόσο που ενοχλούν και εκνευρίζουν μάλιστα και άλλοι έχουν απαιτήσεις εκτός τόπου και χρόνου.

Ο Βαλ Κίλμερ για παράδειγμα, ξεκίνησε τα τερτίπια από την πρώτη του κιόλας δουλειά, όταν στα 12 του χρόνια αποχώρησε από τα γυρίσματα ενός διαφημιστικού αφού «αρπάχτηκε» με τον σκηνοθέτη Τζόελ Σουμάχερ.

Ο κατά τ’ αλλα αστείος, Μάικ Μάγιερς έχει χτίσει την φήμη του «control freak» ενώ οι ιστορίες γύρω από την απαιτητική Κάθριν Χέιγκλ «στοιχειώνουν» το Χόλιγουντ. Αγενής, με εξοργιστικές απαιτήσεις και μία κακή κουβέντα έτοιμη για όλους τους συνεργάτες της είναι μερικά μόνο από τα όσα της προσάπτουν.

Η Γκουίνεθ Πάλτροου από καιρό έχει «ξεφύγει» και το ίδιο υποστηρίζουν και όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί τους. Μάλιστα, μία από τις απατήσεις της είναι να της στεγνώνουν το ντους του γυμναστηρίου, γιατί δεν θέλει να έρχεται σε επαφή με τις σταγόνες του νερού του προηγούμενου ανθρώπου που είχε χρησιμοποιήσει το ντους.

Ο Ράσελ Κρόου από την άλλη φρόντισε να «επενδύσει» στο αλκοόλ και τους ομηρικούς καυγάδες, που έκανε στα γυρίσματα των ταινιών του. Με απειλητικά τηλεφωνήματα ότι θα σκοτώσει τους παραγωγούς και προσβολές μέσω twitter, ο «μονομάχος» τα έβαλε και με τον Κλούνεϊ αποκαλώντας τον «πουλημένο», όταν αυτός τόλμησε να κριτικάρει την εμφάνισή του σε τηλεοπτικό διαφημιστικό.

Ο Κλούνεϊ πανέξυπνα του απάντησε μέσω twitter «Φίλε, οι μόνοι που πετυχαίνουν όταν τσακώνονται δύο διάσημοι είναι το περιοδικό People. Ποιό είναι το πρόβλημά σου;»

Αλλά και ο Έντουαρτ Νόρτον θεωρείται από τους δύσκολους του χώρου αλλά τουλάχιστον το αναγνωρίζει ενώ ο Στίβεν Σιγκάλ, ο οποίος συνήθιζε να κλωτσά τους συνεργάτες του χωρίς λόγο, έχει αφήσει εποχή.

Η Σάρον Στόουν είναι πραγματική ντίβα και το αποδεικνύει αλλά πολλοί τη συγχωρούν, γιατί ακόμα και στο βεντετισμό της είναι υπέροχη ενώ αντίθετα στην περίπτωση της Λίνσεϊ Λόχαν, η ασυνέπειά της και οι παραλογισμοί της όταν τελικά φτάνει στα γυρίσματα, είδαμε που την έχουν οδηγήσει.

Στο ίδιο πνεύμα και η Τζένιφερ Άνιστον, που προτιμά να τρώει μόνη της χωρίς τα αδιάκριτα βλέμματα των συνεργατών της ενώ για την Τέρι Χάτσερ υπάρχει η ένορκη κατάθεση του Μαρκ Τσέρι, δημιουργού της σειράς «Desperate Housewives» ο οποίος δήλωσε σε δικαστήριο ότι αυτή είναι «η πιο κακιά γυναίκα σε ολόκληρο τον κόσμο».

Η περίπτωση «Τσάρλι Σιν» δε θέλει συστάσεις ειδικά μετά τις online βρισιές και απειλές που φροντίζει ακόμα και μετά από πολύ καιρό να λέει για τον αντικαταστάτη του, Άστον Κούτσερ, αλλά και τους  παραγωγούς του «Two and a half men».

Για το τέλος, δύο πρόσωπα της επικαιρότητας: ο εκπληκτικός Κρίστιαν Μπέιλ και ο (χωρίς επιθετικό προσδιορισμό, όσο προκατειλημμένο και αν ακούγεται αυτό) Σάια ΛαΜπέφ.

Ο πρώτος είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και αυτό του δημιουργεί τον δύσκολο και ευέξαπτο χαρακτήρα, που δεν κρύβει καθόλου και ο άλλος απλά προκαλεί με κακόβουλα σχόλια αναφορικά με τους συνεργάτες του, μπας και επιβιώσει στον κινηματογράφο (και ναι, αυτό είναι προκατάληψη).

Ίσως τελικά οι καριέρες να χτίζονται όντως με τα «όχι».

Σόφη Ζιώγου
[email protected]