Ποιοι αρνήθηκαν να διαφημίσουν τις ταινίες τους;

brando-connery
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Είναι δυνατόν να σε πληρώσουν (αδρά, εννοείται) για να πρωταγωνιστήσεις σε μία ταινία και μετά να την απαρνηθείς σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που ούτε καν θα μπεις στη διαδικασία να την διαφημίσεις; Κι όμως είναι.

Η εμπειρία του Μάρλον Μπράντο όταν είπε το «ok» σε έναν ρόλο που στην ουσία διακωμωδούσε τον Βίτο Κορλεόνε, τον στιγμάτισε τόσο πολύ, που σκέφτηκε ακόμη και να αποσυρθεί από τα κινηματογραφικά δρώμενα.

Ο Μπράντο υποδύθηκε τον Καρμίνε Σαμπατίνι στο «The Freshman» (1990) του Άντριου Μπέργκμαν δίπλα στον Μάθιου Μπρόντερικ. «Δυσάρεστη εμπειρία το να δουλεύεις σε μία τόσο απαίσια ταινία» είπε αργότερα.

Ενώ σύντομα βρέθηκε να ζητά τα χρήματά του από την παραγωγή. Το θέμα λύθηκε ιδιωτικά και ο Μπράντο προχώρησε σε δημόσιες απολογίες.

Ο Ντάνιελ Κρέγκ, η Ρέιτσελ Βάις και ο Τζιμ Σέρινταν μετάνιωσαν για το «Dream House» (2011). Ο σκηνοθέτης μάλιστα Τζιμ Σέρινταν είχε τόσες αντιρρήσεις σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα, που ζήτησε να αφαιρεθεί το όνομά του.

Οι πρωταγωνιστές Κρεγκ και Βάις ήταν το ίδιο δυσαρεστημένοι και αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην προώθηση της ταινίας. Για τους ίδιους πάντως υπήρξε ευτυχές τέλος καθώς λίγο πριν βγει η ταινία, παντρεύτηκαν και τα άφησαν όλα πίσω τους.

Ο Τζιμ Κάρεϊ μπορεί να συμμετείχε στο «Kick-Ass 2» (2013) αλλά με ένα tweet φρόντισε να ξεκαθαρίσει τη θέση του. «Έκανα το Kick-Ass αλλά δεν μπορώ να υποστηρίξω το επίπεδο της βίας.

Ζητώ συγγνώμη για όλους, όσοι εμπλέκονται στην ταινία. Δεν ντρέπομαι για αυτό, αλλά τα πρόσφατα γεγονότα έχουν προκαλέσει μια αλλαγή στην καρδιά μου.» Είπε και απαρνήθηκε το φιλμ, προκαλώντας περισσότερη διαφήμιση όμως από αυτή που ήλπιζε.

Ο Σον Κόνερι αν και καταξιώθηκε από τον ρόλο του Μποντ, απαρνήθηκε τον διάσημο πράκτορα το 2012 για την ταινία «Bond 50: The Complete 22 Film Collection». Αν και οι προηγούμενοι Μποντ, Ρότζερ Μουρ και Πιρς Μπρόσναν έδωσαν συνεντεύξεις, ο Κόνερι αρνήθηκε να διακόψει την «συνταξιοδότησή» του καθώς όπως ανακοίνωσε, ήταν ακόμη εκνευρισμένος με την παραγωγή που δεν τον πλήρωσε όσο θα έπρεπε πριν από πολλές δεκαετίες.

Ο Έντουαρντ Νόρτον είπε «ναι» στον «The Incredible Hulk» το 2008 και αμέσως μετά «όχι» στην προώθησή του. Ο ηθοποιός που έχει και τη φήμη του δύσκολου, συγκρούστηκε με τους παραγωγούς και τους συγγραφείς αναφορικά με την σκηνοθετική γραμμή της ταινίας, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν βασιζόταν τόσο στον χαρακτήρα, που υποδυόταν.

Μπορεί ο Τιτανικός να τον έκανε γνωστό, αλλά ο ώριμος πλέον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, όταν η ταινία κυκλοφόρησε το 2012 σε πιο εξελιγμένη έκδοση αρνήθηκε την όποια σχέση μαζί της.

Η αιτιολογία σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονται στο περιβάλλον του ηθοποιού, ήταν ότι ο Ντι Κάπριο δεν κοιτά το παρελθόν. Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου να ξαναπροωθήσει μία ταινία, όπως έκανε όταν αυτή πρωτοβγήκε, ειδικά μάλιστα όταν αφορά σε μία ταινία που δε χρειάζεται προώθηση.

Το «Four Christmases» του 2008 μπορεί να ήταν μία εποχική κωμωδία από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο Βινς Βον αλλά μάλλον δεν ήταν η αγαπημένη του.

Οι φήμες τότε οργίαζαν για τον Βον και τη συπρωταγωνίστριά του Ρις Γουίδερσπουν λέγοντας ότι οι δυο τους δεν τα πάνε καθόλου καλά. «Το να προωθήσεις μία ταινία χρειάζεται να περάσεις πάρα πολλές ώρες με κάποιον που σε εκνευρίζει» έλεγαν πηγές από το περιβάλλον της Γουίδερσπουν.

Η ίδια φέρθηκε σαν επαγγελματίας όμως κάνοντας το καθήκον της. Ωστόσο, ο Βον δεν παρευρέθηκε ούτε στην πρεμιέρα και φρόντισε να μην κάνει καν σχόλια για την ταινία, όσο αυτή παιζόταν στους κινηματογράφους.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]