O χρόνος…Χόλιγουντ δεν κοιτά

old
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Φώτα, κάμερες, λάμψη αλλά κατ’ επιλογή, αν κρίνει κανείς από το πόσο αδυσώπητα έχει φερθεί ο χρόνος σε μερικούς πάλαι ποτέ γόηδες και ορισμένες femme fatale, που μάλλον εύχονται να είχαν μία χρονομηχανή.

Είτε βάλεις νυστέρι είτε όχι, μάλλον η μοίρα έχει άλλα σχέδια για τον καθένα. Γιατί και με την επεμβατική μέθοδο, πάλι οι εγγυήσεις ότι «δεν θα γεράσεις» είναι από ανεπαρκείς μέχρι αστείες. Και ιδού οι αποδείξεις.

Η κούκλα των 80s Μέλανι Γκρίφιθ μάλλον έχει πλέον μόνο έναν θαυμαστή, τον Αντόνιο Μπαντέρας. Αν και υπήρξε μία από τις πολύ όμορφες του Χόλιγουντ, οι καταχρήσεις και η αμέριστη εμπιστοσύνη της στα χειρουργικά νυστέρια την κάνουν σήμερα να εμφανίζεται σπάνια δημόσια χωρίς να έχει προηγουμένως χρησιμοποιήσει τόνους μέικ απ (και όχι άδικα).

Έχει προκαλέσει με τη συμπεριφορά της και σίγουρα η σημερινή Λίνσεϊ Λόχαν δε θυμίζει και πολύ το γλυκύτατο πιτσιρίκι με τα κόκκινα μαλλιά, που μας συστήθηκε πριν από όχι και τόσα πολλά χρόνια. Μόλις στα 28 της χρόνια σήμερα, η Λόχαν δυστυχώς μοιάζει πλέον πολύ μεγαλύτερη από την ηλικία της.

Ο Μίκι Ρουρκ από τις «9 ½ εβδομάδες» και την «Άγρια ορχιδέα» υπάρχει πλέον μόνο στις αναμνήσεις κάποιων παλιών φαν του. Ο άνθρωπος που σήμερα μας συστήνεται ως Ρουρκ είναι τόσο πιο «μεταλλαγμένος» από την αυθεντική…βερσιόν, που ειλικρινά μας κάνει να απορούμε: καθρέφτη δεν έχει σπίτι του;

Η Έλεν Μπάρκιν λίγο πριν κλείσει τα 60 της χρόνια, μπορεί να διατηρεί λίγο από την σαγήνη των περασμένων δεκαετιών (χωρίς καμία χειρουργική επέμβαση, προφανώς) αλλά δυστυχώς η …κατάρα των οιστρογόνων την κυνήγησε αδυσώπητα.

Η «πιο κακιά γυναίκα στον κόσμο» (όπως την έχει χαρακτηρίσει με ένορκη κατάθεση του, ο Μαρκ Τσέρι, δημιουργός της σειράς «Desperate Housewives»), η Τέρι Χάτσερ δεν τα πάει καλά με τον χρόνο.

Έλεν Μπάρκιν και Βαλ Κίλμερ.

Τι πλαστικές, τι δίαιτες, τι σιλικόνη χωρίς έλεος και πάλι όμως είναι η ζωντανή απόδειξη ότι …δεινόν τό γῆρας, οὐ γάρ ἔρχεται μόνον αλλά φέρνει παρέα και πολλές ζάρες.

Υποδύθηκε τον Τζιμ Μόρισον, «πέταξε» δίπλα στον Τομ Κρουζ αλλά δυστυχώς ο Βαλ Κίλμερ του 2014 ελάχιστα θυμίζει τον γόη των 80s- 90s. Οι κακές γλώσσες λένε ότι «αφέθηκε» και δεν προσέχει τον εαυτό του καθόλου αλλά ακόμη και αν επιδοθεί σε …γυμνάσια για να χάσει τα παραπανίσια του κιλά, μάλλον η ομορφιά του πιλότου τον έχει εγκαταλείψει για πάντα.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]