Πέθανε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Χάρολντ Ράμις

ramis
ΤΡΙΤΗ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους του Χόλιγουντ στις δεκαετίες του '80 και '90, ο Χάρολντ Ράμις, πέθανε σε ηλικία 70 ετών.

Ο αμερικανός καλλιτέχνης πέθανε από επιπλοκές μιας σπάνιας μόλυνσης στις αρτηρίες με την οποία έδινε μάχη από το 2010, όπως είπε η σύζυγός του, Έρικα.

Ο Ράμις, o οποίος έγινε γνωστός κυρίως για τον ρόλο του ως  Dr. Egon Spengler στους «Ghostbusters», είχε γράψει και το σενάριο στη θρυλική ταινία του 1984 ενώ ήταν ο σεναριογράφος της ταινίας «Analyse This» (Ανάλυσέ το), του 1999, με τον μαφιόζο Ρόμπερτ ντε Νίρο να ταλαιπωρεί τον ψυχίατρό του, Μπίλι Κρίσταλ.

Ο Χάρολντ Ράμις με τον Μπιλ Μάρεϊ και τον Νταν Ακροϊντ στο «Ghostbusters».

Μπορεί οι ταινίες του Χάρολντ Ράμις να μην αναγνωρίστηκαν ως ποιοτικές από τους κριτικούς, υπήρξαν όμως μεγάλες εμπορικές επιτυχίες. Επίσης, ήταν ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας «Μέρα της Μαρμότας», του 1993, με πρωταγωνιστή τον καλό του φίλο, Μπιλ Μάρεϊ.

Η τελευταία σκηνοθετική του δουλειά ήταν η κωμωδία «Year One» του 2009, με τους Τζακ Μπλακ, Μάικλ Σερά, στην υπόθεση της οποίας, όταν ένα ζευγάρι αργόσχολων κυνηγών εξορίζεται από το πρωτόγονο χωριό τους, θέτουν σε λειτουργία ένα επικό ταξίδι μέσα στον αρχαίο κόσμο.

naftemporiki.gr