Ένας Ξέρξης από τη Βραζιλία

kserksis
ΤΡΙΤΗ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Μπορεί η Κόπα Καμπάνα να πέφτει λίγο μακριά από τις …Θερμοπύλες, αλλά ο κινηματογραφικός Ξέρξης κατάφερε να καλύψει αυτή την απόσταση.

Είναι ψηλός; Ναι, 1,89 για την ακρίβεια. Είναι επιβλητικός, όσο φαίνεται στην μεγάλη οθόνη; Όχι, περισσότερο μοιάζει σαν ένας από τους «50 πιο όμορφους ανθρώπους» στον κόσμο, τουλάχιστον σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού People το 2004.

Αλλά ο Rodrigo Junqueira dos Reis Santoro, όπως είναι το πραγματικό όνομα του ηθοποιού, που μας παρουσιάστηκε ως Ξέρξης στους «300», επανέρχεται την επόμενη εβδομάδα με νέες ελληνικές περιπέτειες, στην ταινία «300, η άνοδος της αυτοκρατορίας».

Αγνώριστος στο "Love Actually".

Καταγωγή από τη Βραζιλία, όπου μάλιστα μένει ακόμα και συγκεκριμένα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Η επιτυχία του ως Ξέρξης του χάρισε μία υποψηφιότητα ως ο καλύτερος «κακός» στα βραβεία του Mtv.

Βέβαια, ο ταλαντούχος ηθοποιός είναι γνωστός πολύ πριν εμείς τον προσέξουμε. Έχει συνεργαστεί με την Έλεν Μίρεν, έχει παίξει και στο «Love Actually», μία ταινία όπου παρέλασαν ουκ ολίγα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου και πολλές άλλες εμφανίσεις που τον έκαναν να τον προσέξουν συνάδελφοι και συντελεστές του κινηματογράφου.

Από σπουδές, έχει ασχοληθεί με τον τομέα της επικοινωνίας αλλά τον κέρδισε η υποκριτική.

Ως Paulo στο "Lost".

Έχει μία ακόμη αδερφή, η οποία είναι αρχιτέκτονας, ενώ οι γονείς του ασχολούνται με την μηχανική, ο πατέρας του και με τα εικαστικά, η μητέρα του. Ο πατέρας του είναι Ιταλός και η μητέρα του Βραζιλιάνα με ρίζες από την Πορτογαλία.

Επί τέσσερα χρόνια η επίσημη αγαπημένη του ήταν το μοντέλο Ellen Jabour. Χώρισαν όμως το 2008.

Αγαπημένοι του ηθοποιοί και φυσικά όχι άδικα είναι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο Αλ Πατσίνο.

Επειδή ως Ξέρξης έπρεπε να φαίνεται εξωφρενικά τεράστιος, όλες τις σκηνές τις γύρισε σε green room μόνος του και έτσι δεν είχε επαφή με τους υπόλοιπους ηθοποιούς. Δύσκολο στην αρχή, είπε, αλλά μετά συνήθισε.

Μάλιστα, για τον ρόλο αυτό έπρεπε να περνά 6 ώρες στο μακιγιάζ κάθε μέρα, πριν αρχίσει το γύρισμα και δε μπορούσε να κουνιέται και πολύ, καθώς τα κοσμήματα και τα piercing ήταν πολύ ευαίσθητα και υπήρχε περίπτωση να σπάσουν.

Αν βέβαια, ακόμα αναρωτιέστε «από πού τον ξέρω» απλά σκεφτείτε τον χαρακτήρα του Paulo στο «Lost».

Σόφη Ζιώγου
[email protected]