Ένα ακόμη «όχι» για τον Ντι Κάπριο

leonardo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ο Λίο πήγε στα Όσκαρ και για μία ακόμα φορά έφυγε χωρίς το χρυσό αγαλματίδιο, παρά τη χαρά που μάλλον πήρε όταν έγινε η γκάφα (ή η υποτιθέμενη γκάφα) σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ λίγο πριν τη μεγάλη βραδιά, με μία πλακέτα να αναγράφει «Best Performance by an Actor in a Leading Role: Leonardo Di Caprio».

Φρούδες οι ελπίδες του Λίο (ο οποίος έφτασε αισίως την 5η του υποψηφιότητα) και η αρνητικότητα συνεχίστηκε με ένα τρανταχτό «όχι» θέτοντας εαυτόν εκτός της ταινίας «The Deep Blue Good-by», που βρισκόταν στα σκαριά.

Η εταιρεία παραγωγής διευκρίνισε βέβαια με ανακοίνωσή της ότι η απόφαση του Ντι Κάπριο να μην συμμετάσχει δεν έχει καμία σχέση με την επιλογή του σκηνοθέτη του «Wolverine» και του «Walk the line» Τζέιμς Μάνγκολντ, καθώς ο Λίο αποφάσισε να αρνηθεί πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις του Μάνγκολντ με την 20th Fox.

Η ταινία βασίζεται στη νουβέλα του Τζον Ντ. ΜακΝτόναλντς από το 1964 και την διασκευή του σεναρίου υπογράφει ο Ντένις Λιχέιν (Σκοτεινό Ποτάμι), ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Ντι Κάπριο στο «Shutter Island» του Σκορτσέζε.

Η Fox πλέον περιμένει το τελικό «ok» από τον Μάνγκολντ με την ελπίδα ότι θα προσεγγίσει ένα όνομα πρώτης κατηγορίας για τον βασικό ρόλο.