Χωρισμοί που «πόνεσαν» (και ακόμα πονούν) το Χόλιγουντ

brad-aniston
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Το Χόλιγουντ εκτός από τη λάμψη και τα φώτα δεν παύει να είναι μία μικρή κοινωνία (φιλοσοφικά πάντα μιλώντας).

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, η κοινωνία αυτή έχει αγάπη, πόνο, πολύ χωρισμό, άρα ακόμη περισσότερο πόνο και κάπου στο βάθος μία νέα σχέση (που πάντα έρχεται ως απόρροια ενός άλλου χωρισμού).

Με απλά λόγια, «το σκουπίδι του ενός είναι ο θησαυρός του άλλου» και πάει λέγοντας. Σκουπίδια και θησαυροί μαζί λοιπόν ενώνονται σε τούτο το ταπεινό κείμενο που έχει βαλθεί να μας ξαναθυμίσει ποιοι από αυτούς τους χωρισμούς απασχόλησαν τα media και εμάς (γιατί όσο να πεις ο πόνος πουλάει).

Τη μέρα που έκλαψε η Αμερική (η Βόρεια συγκεκριμένα) και μαζί της και όλη η Ελλάδα ήταν η μέρα που η Τζένιφερ Άνιστον χώρισε από το απόλυτο αρσενικό Μπρατ Πιτ.

Τα χρόνια έχουν περάσει, ο Μπρατ έχει αποκτήσει κάμποσα παιδιά με την Ατζελίνα (η πέτρα του σκανδάλου μην ξεχνιόμαστε) και η καημένη η sweetheart Τζενιφερ φέρει τη ρετσινιά της απατημένης και παρατημένης πλην πλούσιας νεανίδας.

Extra tip: λέγεται ότι οι αντζέντηδες των Τζολί και Πιτ έκαναν τη δουλειά, κανονίζοντάς τους ραντεβού με το αζημίωτο φυσικά για τις καριέρες όλων.

Όταν η Σάντρα Μπούλοκ κέρδιζε το Όσκαρ, ο σύζυγος- tv persona Τζέσε Τζέιμς δεν είχε μάτια για εκείνη και μόνο την χαρά του δε μπόρεσε να δείξει. Ο λόγος; Είχε «προσκολληθεί» σε άλλες αιθέριες υπάρξεις. Ο χωρισμός ήρθε επώδυνα, αλλά μάλλον ο γάμος τους ήταν αυτό που πόνεσε περισσότερο νομίζω.

Τότε όλοι τον κοιτούσαν και τον έλεγαν κοντό. Έπειτα το βλέμμα συνέχιζε με ανοδική πορεία και ακολουθούσε η κυρία Κρουζ, η κοκκινομάλλα από την Αυστραλία Νικόλ Κίντμαν.

Το ειδύλλιο και ο γάμος κράτησαν 10 χρόνια περίπου και μία ωραία πρωία ήρθαν τα κακά μαντάτα. Ήταν 2001 και το ζεύγος Κρουζ-Κίντμαν χώρισε. Η Νικόλ φόρεσε επιτέλους εκείνα τα ψηλοτάκουνα που για μια δεκαετία λιμπιζόταν και ο Τομ πήρε την Καμπάλα του και συνέχισε να ψάχνει για νύφη, να παντρεύεται και να χωρίζει.

Δύο όμορφα μωρά και ένας παραμυθένιος γάμος σίγουρα δεν προμήνυαν το διαζύγιο –βόμβα (δημοσιογραφική φράση τρομολαγνείας ιδανική για τέτοιες περιπτώσεις) που έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία, όταν η Ρις Γουίδερσπουν χώρισε τα «τσανάκια» της με τον Ράιαν Φιλίπε. Μάλλον, δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τα «7 χρόνια φαγούρας» που πέρασαν μαζί.

Αυτή, μία σαγηνευτική Λατίνα, εκείνος ένας από τους ωραίους του Χόλιγουντ. Όταν η Τζένιφερ Λόπεζ χώρισε τον Μπεν Άφλεκ όλα χάθηκαν. Μαζί και το παρατσούκλι «Bennifer» κατά το Μπρατζελίνα, που αγαπούσαν τα media.

Το μονόπετρο έδινε τα φόντα για έναν γάμο με γκλάμουρ αλλά η ακύρωσή του ώρες πριν από το μυστήριο διαβεβαίωνε ότι αυτό το ζευγάρι αποτελούσε παρελθόν.

Μπορεί η οικοδέσποινα των φετινών Όσκαρ Έλεν Ντε Τζένερις να πλέει σε πελάγη ευτυχίας (με μερικές φήμες περί χωρισμού έτσι για το πικάντικο της υπόθεσης) με την σύζυγό της και ηθοποιό Πόρσια Ντε Ρόσι, αλλά κατά το παρελθόν το Χόλιγουντ είχε θορυβεί από τον χωρισμό της με την τότε αγαπημένη της, επίσης ηθοποιό Αν Χέκ.

Δε φτάνει δηλαδή που το Χόλιγουντ τους έκανε τη χάρη να αποδεχτεί ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι (και αυτό είναι ειρωνεία), έπρεπε να δεχτεί στη συνέχεια ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζευγάρι γιατί η Χεκ αποφάσισε ότι τελικά δεν είναι ομοφυλόφιλη.

Update της τελευταίας στιγμής: Και αν νομίζατε ότι ο Μάικλ Ντάγκλας και η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς έπρεπε να έχουν τη δική τους θέση σε αυτό το κείμενο, σφάλετε γιατί μόλις χθες η 91χρονη μητέρα του Μάικλ σε συνέντευξή της είπε ότι τα …παιδιά είναι και πάλι μαζί και ξεπέρασαν τα προβλήματά τους, που τους κρατούσαν τόσο καιρό σε διάσταση.

Επιτέλους και ένα καλό νέο, πια.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]