H «επιστροφή» του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

filip-seϋmour-xofman-1 REUTERS/MAX ROSSI
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

«Έφυγε» πριν να δει την τελευταία του κινηματογραφική δουλειά να βγαίνει στις αίθουσες, αλλά όπως πάντα η ζωή και ο κινηματογράφος συνεχίζονται.

Η ταινία «God’s pocket» στην οποία πρωταγωνιστεί ο πρόσφατα αδικοχαμένος ηθοποιός θα προβληθεί στις 9 Μαΐου σε επιλεγμένα σινεμά.

Το φιλμ, που σηματοδοτεί και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του πρωταγωνιστή του «Mad Men» Τζον Σλάτερι, βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πιτ Ντέξτερ και αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα (που υποδύεται ο Χόφμαν), ο οποίος προσπαθεί να καλύψει τον αιφνίδιο θάνατο του θετού του γιου, όταν η μητέρα του παιδιού ψάχνει να βρει απαντήσεις.

Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και Τζον Τορτούρο

Η πρεμιέρα έγινε στο Φεστιβάλ του Sundance τον Ιανουάριο, όπου και αγοράστηκε από την IFC, δύο μόλις εβδομάδες πριν ο Χόφμαν βρεθεί νεκρός από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Ο ίδιος ο Χόφμαν μάλιστα ήταν στο Φεστιβάλ για την προώθηση της ταινίας μαζί με τους συμπρωταγωνιστές του Ρίτσαρντ Τζένκινς, Κριστίνα Χέντριξ και Τζον Τορτούρο. Το διασκευασμένο σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Άλεξ Μέτκαλφ.