Ο Πάτινσον, οι Metallica και ο Τζέιμς Ντιν

pattinson
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ο αγαπημένος (σχεδόν) του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και γνωστός ως βαμπίρ, Ρόμπερτ Πάτινσον γίνεται ο φωτογράφος Ντένις Στοκ και έχοντας στο πλευρό του το 27χρονο ανερχόμενο αστέρι της 3D ταινίας των Metallica «Metallica, Τhrough the never», Ντέιν Ντιχάν ως Τζέιμς Ντιν ξετυλίγουν μία από τις πιο αινιγματικές σχέσεις στο Χόλιγουντ.

Ο θρύλος του Τζέιμς Ντιν και της σχέσης του με τον φωτογράφο Ντένις Στοκ αναβιώνει μέσα από την road movie «Life», του αναγνωρισμένου σκηνοθέτη και φωτογράφου Άντον Κόρμπιν.

Η ιστορία τοποθετείται χρονικά στο 1955 και αφηγείται ένα οδικό ταξίδι που έκαναν οι δύο άντρες από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη. Φτάνοντας, ο Στοκ απαθανάτισε μία από τις πιο διάσημες στιγμές του Ντιν στην πλατεία Times Square ενώ έβρεχε. Αργότερα, μέσα στον ίδιο χρόνο ο αστέρας του Χόλιγουντ χάθηκε και η φωτογραφία αυτή έμεινε στην ιστορία.

Carole Segal

Σκηνή από την ταινία "Metallica Through The Never".

 

Οι παραγωγοί της ταινίας έδωσαν στη δημοσιότητα τη συγκεκριμένη φωτογραφία με τον Πάτινσον να κάθεται στη θέση του συνοδηγού και τον Ντιχάν ως άλλος Τζέιμς Ντιν να κοιτά από το πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου.

Ο Ντιχάν συμμετέχει ακόμα στην ταινία «The Amazing Spider-man 2» ενώ θα πρωταγωνιστήσει δίπλα στον οσκαρικό Κρίστοφ Βαλτς στο δράμα του 17ου αιώνα «Tulip Fever» του Τζάστιν Τσάντγουικ, σκηνοθέτη του «Μαντέλα, ο δρόμος προς την ελευθερία».

Ο Πάτινσον από την άλλη επιστρέφει στις σκηνοθετικές οδηγίες του Κρόνεμπεργκ και μετά το «Cosmopolis» πρωταγωνιστεί στο «Map to the Stars» με τους Τζούλιαν Μουρ και Τζον Κιούζακ ενώ θα τον δούμε και στο «Queen of the Desert», την τελευταία ταινία του γερμανού δημιουργού Βέρνερ Χέρτζογκ, δίπλα στους Τζέιμς Φράνκο, Νικόλ Κίντμαν και Ντέμιεν Λιούις.