Οι οριακές στιγμές ενός γιατρού

oi-oriakes-stigmes-enos-giatrou

ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Το συγκινησιακά φορτισμένο δράμα του Όσκαρ Σάντος Γκόμεζ αποτυπώνει τις οριακές στιγμές ενός γιατρού που έρχεται αντιμέτωπος με τον πόνο.

«Για το καλό των άλλων»

Το ψυχολογικό αυτό δράμα του Όσκαρ Σάντος Γκόμεζ, φέρνει τη σφραγίδα στην παραγωγή του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ («Οι άλλοι», «Η θάλασσα μέσα μου».

Ο Εδουάρδο Νοριέγκα («Άνοιξε τα μάτια», «Τσε Γκεβάρα») ερμηνεύει τον κεντρικό ήρωα, τον Ντιέγκο, ο οποίος μετά από μια ψυχοφθόρα διαδρομή στο ιατρικό επάγγελμα, έχει κλείσει τους συναισθηματικούς διακόπτες, προσπαθώντας να μένει αποστασιοποιημένος μπροστά στον πόνο των ασθενών του. Το πάθος για τη δουλειά του έχει ξεθωριάσει, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει προβλήματα και στην οικογένειά του.

Μια μέρα, η Σάρα, μια έγκυος που πάσχει από χρόνια ασθένεια, παίρνει μια υπερβολική δόση φαρμάκου. Ο σύντροφός της κατηγορεί τον Ντιέγκο και του επιτίθεται. Μετά από κάποιες ώρες, το μόνο που θυμάται ο ήρωας είναι τον ήχο ενός πυροβολισμού. Ωστόσο τον διαπέρασε κάτι περισσότερο από μια σφαίρα…

Στο πλευρό του Νοριέγκα εμφανίζεται και η Μπελέν Ρουέδα που είχε αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία της στο «Ορφανοτροφείο», σε παραγωγή του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Πρωταγωνιστούν οι: Εδουάρδο Νοριέγκα, Μπελέν Ρουέδα. Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους από τη Nutopia.