Κινηματογραφικοί ντετέκτιβ, όπως τους θέλουμε εμείς

ocean
ΤΡΙΤΗ, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Η εμμονή με τον Μάθιου ΜακΚόναχι και τον Γούντι Χάρελσον στην τηλεοπτική πρώτη σεζόν του «True Detective» κατάφερε να κάνει αρκετούς να ζηλέψουν τις ερευνητικές τους ικανότητες.

Οι δυο τους συνεργάζονται για να εξιχνιάσουν φόνους για χάρη του τηλεοπτικού δικτύου HBO και ειδικά μετά και την οσκαρική διάκριση του ΜακΚόναχι η σειρά έκανε ρεκόρ τηλεθέασης.

Εσείς αλήθεια ποιους θα θέλατε να δείτε να εξιχνιάζουν εγκλήματα; Εμείς πάντως έχουμε τα δικά μας 4 ιδεατά ζευγάρια.

Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο: έχουν συνεργαστεί εντός και εκτός νόμου και ο καθένας έχει υποδυθεί τον αστυνομικό αλλά και τον μαφιόζο/δολοφόνο/ληστή κ.λπ αντιπροσωπεύοντας και τους δύο κόσμους.

Ωστόσο, αν και το 2008 συνεργάστηκαν στο «Righteous Kill», εμείς δεν τους χορταίνουμε και θα θέλαμε να τους δούμε να κυνηγούν το έγκλημα μαζί…έστω και σε ένα επεισόδιο του CSI στην ανάγκη.

Ο Τζεφ Μπρίτζες και ο Τζον Γκούντμαν έκαναν ένα υπέροχο δίδυμο στην ταινία «Ο μεγάλος Λεμπόφσκι». Οι κωμικοί χαρακτήρες των «The Dude» και «Walter» πάντως θα μπορούσαν να είναι ένα ξεχωριστό ντουέτο ντετέκτιβ, που ερευνούν (και καταφέρνουν) φυσικά να εξιχνιάσουν εγκλήματα στη μικρή οθόνη.

Ο Μπεν Άφλεκ και ο Ματ Ντέιμον είναι φίλοι από παλιά, όπως και οι Μάθιου ΜακΚόναχι με τον Γούντι Χάρελσον εξάλλου. Έχουν ξανασυνεργαστεί και έχουν κερδίσει και Όσκαρ μάλιστα για τη συγγραφή του σεναρίου στον «Ξεχωριστό Γουίλ Χάντινγκ».

Στο πλαίσιο της απόδοσης τιμής για μία φιλία που κρατά χρόνια εμείς θα θέλαμε να τους δούμε ως ντετέκτιβ σε σκοτεινά σοκάκια να μάχονται ενάντια στο έγκλημα.

Αγαπημένο ζευγάρι που μας έχει χαρίσει απολαυστικές κινηματογραφικές στιγμές είναι και εκείνο του Μπραντ Πιτ και του Τζόρτζ Κλούνει. Στην τριλογία των «Ocean» τους είδαμε να συνεργάζονται με αρμονία και να κλέβουν χωρίς προηγούμενο μεγιστάνες του τζόγου και όχι μόνο.

Πώς θα ήταν άραγε αν το δίδυμο των γοητευτικών αυτών σταρ τάσσονταν υπέρ του νόμου;

Σόφη Ζιώγου
[email protected]