Ποιοι διάσημοι ηθοποιοί κάνουν ΠΑΝΤΑ τα ίδια στις ταινίες τους;

sqame
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Θέλει παρατηρητικότητα συνήθως αλλά όταν πρόκειται για τους ηθοποιούς που ακολουθούν, η λεγόμενη «μανιέρα», ένα συγκεκριμένο στιλ δηλαδή σε κάθε τους ερμηνεία, γίνεται κάτι σαν ανυπόφορη ρουτίνα.

Όχι απαραίτητα κακό, αν και κάποιες φορές ενοχλητικό, αλλά η συνήθεια του Σάμιουελ Τζάκσον να κομπάζει με στόμφο είναι σήμα κατατεθέν του. Εξαιρετικός ηθοποιός κατά τα άλλα, απλά για του λόγου το αληθές παρατηρήστε τον την επόμενη φορά που θα παρακολουθήσετε το Pulp Fiction, το Βαθιά Άγρια Θάλασσα, A Time To Kill, Άφθαρτος, The Negotiator, Django ο Τιμωρός, Losing Isaiah, The Spirit κ.λπ

Ο Σάια Λαμπέφ πήγε στο Χόλιγουντ από το Νικελόντεον επειδή το ήθελε ο Σκορτσέζε. Καλό για τον πρώτο (αλλά όχι και για μας) έφτασε να πρωταγωνιστεί στο «Nymphomaniac» του Λαρς Φον Τρίερ και όμως εκείνο το «No! No! No! No!» ακόμα να το αποποιηθεί.

Χαρακτηριστική του ατάκα και στα 3 μέρη των Transformers, στο Disturbia και τον Ιντιάνα Τζόουνς και το Το Βασίλειο Του Κρυστάλλινου Κρανίου.

Πώς καταλαβαίνεις ότι ο Χάρισον Φορντ έχει εκνευριστεί; Πάντα προτάσσει τον δείκτη του χεριού του. Είτε στο Star Wars, στον Μάρτυρα εγκλήματος, στον Ιντιάνα Τζόουνς, στο Air Force One και σε όλες τις υπόλοιπες ταινίες του, ο δείκτης του πρωταγωνιστεί σε στιγμές έντασης.

Αν πάλι αρχίσει τα «η γυναίκα μου και η οικογένειά μου»  μάλλον παρακολουθείτε το Air Force One, το Frantic, Random Hearts, τον Φυγά κ.λπ.

Σήμα κατατεθέν του Τζόνι Ντεπ είναι τα καπέλα. Πειρατές της Καραϊβικής, Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, The Lone Ranger, Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας, The Rum Diary, Πλατούν, Δημόσιος Κίνδυνος κ.λπ παντού με ένα καπέλο. Όχι ότι δεν του πάνε βέβαια.

Τον είδαμε στον Τιτανικό, τον είδαμε στον Άνθρωπο με τη σιδερένια μάσκα, στον Django τον Τιμωρό, στον Υπέροχο Γκάτσμπι και στον Λύκο της Γουόλ Στριτ και τελικά η απάντηση είναι μία: Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ξέρει καλύτερα από τον καθένα πώς να σηκώνει το ποτήρι του και να κάνει πρόποση.

Η Μισέλ Ροντρίγκεζ από την άλλη είναι ιδανική για να υποδυθεί ένα «σκληρό καρύδι», πάντα πιο δυναμική από τον αρσενικό συμπρωταγωνιστή της και για να…πεθάνει στο τέλος. The Fast and the Furious, Avatar, Lost, Resident Evil παντού η ίδια ιστορία.

Ο Τζεφ Γκόλντμπλαμ από την άλλη, είτε έχει πρόβλημα να απομνημονεύσει τις ατάκες του, είτε αγαπά τις …παύσεις. Το πόσο καθυστερεί να συμπληρώσει τη φράση του είναι χαρακτηριστικό σε κάθε του ερμηνεία.

Ο Μελ Γκίμπσον έχει τη μανία να μας δείχνει τα οπίσθια του. Από το Braveheart, στο Φονικό όπλο (σε όλα τα μέρη μάλιστα), μέχρι το Αυτό που θέλουν οι γυναίκες, ο forever young Μελ έχει...πλάνα από όλες τις γωνίες λήψεις.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]