Ο Πάπας, ο Νώε και η μυστική συνάντηση

pope
ΤΡΙΤΗ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ως ανοιχτόμυαλος άνθρωπος θέλησε να δει και να γνωρίσει από κοντά το επιτελείο της πολυαναμενόμενης ταινίας «Νώε».


Ντάρεν Αρονόφσκι, Ράσελ Κρόου και λοιποί είχαν έτοιμα τα μπαγκάζια τους για Βατικανό, όπου σε μια τετ-α-τετ συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο θα συζητούσαν για την ταινία μετά την προβολή της φυσικά.

Όλα ήταν έτοιμα, το ραντεβού είχε οριστεί και οι χολιγουντιανοί επισκέπτες αναμένονταν στην ιταλική πρωτεύουσα αύριο Τετάρτη στις 8.30 το πρωί.

Η πληροφορία όμως διέρρευσε και το Βατικανό ακύρωσε τη συνάντηση. Εξάλλου, σύμφωνα με φήμες, ο όρος ήταν ένας και απαράβατος: να μη μαθευτεί το νέο της συνάντησης πριν αυτή γίνει.

Ως είθισται, κάποιος δε μπόρεσε να κρατήσει το στόμα του κλειστό (ηθελημένα ή όχι, η ιστορία θα δείξει) και ο Πάπας τελικά δεν θα πει τη γνώμη του αυτοπροσώπως στους συντελεστές.

Και αν αυτή ήταν η είδηση, ok, θα το ξεπερνούσαμε. Ωστόσο, η ιστορία περιπλέκεται καθώς η εταιρεία Paramount αναφέρει ότι ποτέ δεν είχε κανονιστεί ραντεβού και γι’ αυτό φταίει ο Ράσελ Κρόου (αυτό το λέμε εμείς, όχι η εταιρεία).

Η Paramount όντως πρότεινε να γίνει η συνάντηση στο πλαίσιο στης εβδομαδιαίας ανοιχτής «επικοινωνίας» του Πάπα με το κοινό στην πλατεία του Αγίου Πέτρου,, αλλά το Βατικανό αρνήθηκε καθώς θεώρησε ότι η παρουσία του Κρόου θα αναστάτωνε τους πιστούς.

Ο Κρόου πάντως θα πάει στη Ρώμη σήμερα για να είναι παρών στην επίσημη προβολή της ταινίας, η οποία κυκλοφορεί την Πέμπτη στις ιταλικές αίθουσες. Αν θα γίνει η συνάντηση «κρυφά» θα το μάθουμε φυσικά κατόπιν εορτής.

Update της τελευταίας στιγμής: Τελικά, ο Πάπας συναντήθηκε την Τετάρτη, σύμφωνα με το Variety, που δημοσίευσε και σχετικές φωτογραφίες, με τους Κρόου, Αρονόφσκι και τον Αντιπρόεδρο της Paramount Ρομπ Μουρ.