Lego, Η ταινία: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε πριν βγει στις αίθουσες

lego
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Τα Lego και οι περιπέτειές τους έχουν αναστατώσει ευχάριστα τον τελευταίο καιρό τα κινηματογραφικά δρώμενα.

Η ώρα για να βγει η ταινία τους στις αίθουσες κατέφθασε και εμείς πριν την απολαύσουμε, μαθαίνουμε τα πάντα για…παν ενδεχόμενο.

Για τις ανάγκες της ταινίας χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 15 εκατομμύρια τουβλάκια Lego.

Πρόκειται για την πρώτη animation ταινία του Μόργκαν Φρίμαν. Ωστόσο, είναι η τέταρτη ταινία του Μόργκαν Φρίμαν και η τρίτη του Λίαμ Νίσον που εμφανίζεται ο Μπάτμαν, σε όποια μορφή.

Αρχικά, οι πρωταγωνιστές που είχε σκεφτεί η παραγωγή ήταν ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και η Έμμα Στίουν. Τελικά, αντ’ αυτών θα ακούσουμε τους Γουίλ Αρνέτ και Ελίζαμπεθ Μπανγκς.

Ο Αρνέτ είναι παλιός γνώριμος των animation με τα «Εγώ, ο απαισιότατος», «Ρατατούης» και τους τηλεοπτικούς «Simpsons» στο ενεργητικό του.

Τις φωνές του Green Lantern και του Σούπερμαν κάνουν οι Τζόνα Χιλ και Τσάνινγκ Τέιτουμ, αντίστοιχα. Οι δυο τους έχουν ξανασυνεργαστεί στα remake του «21 Jump Street».

Σκηνοθέτες του «21 Jump Street» και του «22 Jump Street» (που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα) είναι οι Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ, επίσης σκηνοθέτες των Lego.

H Κόμπι Σμάλντερς (η τηλεοπτική Ρόμπιν Σερμπάτστκι του «How I met your mother») δανείζει τη φωνή της στην Wonder Woman. Ειρωνικό, αλλά η ίδια έχει υποδυθεί και την Πράκτορα Μαρία Χιλ των κόμικ DC της αντίπαλης εταιρείας, της Marvel. Η Lego όμως έχει δικαιώματα και στις δύο εταιρείες κόμικ.

Οι δημιουργοί εσκεμμένα προσπάθησαν να κάνουν την ταινία να έχει την αίσθηση του stop-motion και απέφυγαν την υπερβολική τεχνολογική επεξεργασία των εφέ. Έτσι, το αποτέλεσμα μοιάζει σα να είναι πραγματικά Lego που κινούνται.

Τα πάντα στην ταινία είναι σχεδιασμένα για να μοιάζουν σα να δημιουργήθηκαν από τουβλάκια Lego. Αυτό περιλαμβάνει το νερό, τις εκρήξεις και τον καπνό.

Ο Lord Business είναι ο πρόεδρος της Octan, ενός φανταστικού βενζινάδικου που πρωτοεμφανίστηκε το 1992 και έκτοτε έχει «παίξει» σε διάφορα σκηνικά των Lego.

Στην ταινία κάνουν την εμφάνισή τους πολλοί παλιοί γνώριμοι των Lego: ο Τζόνι Θάντερ (από τη σειρά Adventurers της εταιρείας) ο Λόιντ Γκάρμαντον ο Πράσινος Νίντζα (από τη σειρά Ninjago), οι C-3PO, Χαν Σόλο και Λάντο, Καρλίσιαν (από τους Star Wars), τα Χελωνονιτζάκια, ο Ντάμπλντορ (από τη σειρά του Χάρι Πότερ), ο Γκάνταλφ (από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών), ο Σακίλ Ο’ Νιλ και άλλοι σταρς του ΝΒΑ (από τη σειρά Sports) και πολλοί ακόμα χαρακτήρες από τις διάσημες σειρές των Lego.

Όλως περιέργως, η λέξη «Lego» δε χρησιμοποιείται ποτέ κατά τη διάρκεια της ταινίας.

Η χώρα της «Middle Zealand» είναι αναφορά στη Μέση Γη από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, που γυρίστηκε στη Νέα Ζηλανδία.

Στην ταινία, ο Γουίλ Φόρτε δανείζει τη φωνή του στον Λίνκολν. Είναι η δεύτερη φορά που υποδύεται τον Αμερικανό Πρόεδρο, μετά τη μικρού μήκους τηλεοπτική παραγωγή «Clone High» του 2002, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες επίσης των Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ.

Η ταινία είναι αφιερωμένη στη μνήμη της παραγωγού Καθλίν Φλέμινγκ, η οποία πέθανε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]