Ούρσουλα Άντρες: Το απόλυτο κορίτσι του Μποντ μεγάλωσε

ursula
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Σαγηνευτική, πανέμορφη και σίγουρα το κορίτσι εκείνο του Μποντ που έγινε διάσημο από ένα …μπικίνι.

Ο χρόνος είναι αδυσώπητος και αυτό είναι γνωστό. Η ομορφιά της Ούρσουλα Άντρες μπορεί να μην είναι η ίδια σήμερα που κλείνει τα 78 της χρόνια, με εκείνη την οποία μας συστήθηκε, αλλά κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι ακόμα και τώρα διαθέτει κάτι από το χαρακτηριστικό της σεξαπίλ.

Πολλοί την αποκαλούν «ο ορισμός του Κοριτσιού του Μποντ», μετά τη μαγευτική της παρουσία το 1962 στο «Dr.No», τότε που μπήκε στη λίστα όλων εκείνων των ηθοποιών ή μη που στάθηκαν δίπλα στον υπερκατάσκοπο.

Γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1936 στο Ostermundigen της Ελβετίας.

Στις 2 Φεβρουαρίου του 1957 παντρεύτηκε τον επίσης ηθοποιό και σκηνοθέτη Τζον Ντέρεκ, μετέπειτα σύζυγο της Λίντα Έβανς και της Μπο Ντέρεκ. Χώρισαν έπειτα από 9 χρόνια.

Ακόμα και μετά το διαζύγιό τoυς, παρέμειναν στενοί φίλοι με τον Τζον Ντέρεκ μέχρι και το θάνατό του.

Μάλιστα, σε μία ταινία η Ούρσουλα Άντρες υποδύθηκε τη μητέρα της γυναίκας του πρώην συζύγου της, δηλαδή της Μπο Ντέρεκ, με την οποία είναι καλές φίλες.

Από το 1978 ως το 1982 έμενε με τον Χάρι Χάμλιν και το 1980 γέννησε τον γιο τους Ντιμίτρι.

Από το 1983 ζει μαζί με τον Λορέντζο Ρισπόλι.

Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και τη γερμανική διάλεκτο της Ελβετίας.

Η φωνή της ωστόσο στο «Dr.No» ντουμπλαρίστηκε επειδή είχε πολύ έντονη προφορά.

Η νεότερη αδερφή της, η Κάτι Άντερς προσπάθησε να κάνει καριέρα στο μόντελινγκ αλλά δυστυχώς για κείνη η πορεία της δεν είχε καμία σχέση με εκείνη της αδερφής της.

Στην ταινία «Η ζωή και ο θάνατος του Πέτερ Σέλερς» (2004) την Ούρσουλα Άντερς υποδύεται η Χάιντι Κλουμ.

Η σχέση της με τον Τζέιμς Ντιν ήταν πολύ προβληματική. Μάλιστα, ο κίτρινος τύπος της εποχής είχε αναφέρει ότι ο Ντιν μάθαινε γερμανικά για να μπορούν «να τσακώνονται σε άλλη γλώσσα».

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 1955, ο Τζέιμς Ντιν της ζήτησε να πάει μαζί του στο Σαν Φραντσίσκο με την Porsche 550 Spyder, που είχε, αλλά αφού εκείνη μίλησε με τον Τζον Ντέρεκ, ο Ντιν κατάλαβε ότι η Ούρσουλα Άντερς ήταν ερωτευμένη με τον Ντέρεκ και έτσι έφυγε μόνος του για το Λος Άντζελες. Ήταν η ημέρα που σκοτώθηκε ο Τζέιμς Ντιν.

Ο πατέρας της ήταν Γερμανός διπλωμάτης, ο οποίος εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και η μητέρα της κηπουρός με ελβετική καταγωγή. Η Άντερς έχει τέσσερις αδερφές και έναν αδερφό.

Κατά καιρούς, είχε απασχολήσει για τις σχέσεις της με τους Ζαν-Πολ Μπελμοντό, Μάρλον Μπράντο, Σον Κόνερι, Ράιαν Ο’ Νιλ, Γουόρεν Μπίτι, Ντιν Μάρτιν και Φάμπιο Τέστι.

Η ίδια πάλι έχει περιγράψει τη μέρα του γάμου της με τον Τζον Ντέρεκ σαν έναν εφιάλτη. Σε ένα παρεκκλήσι του Λας Βέγκας, με τον οδηγό του ταξί για κουμπάρο και ένα δαχτυλίδι που δεν της έκανε, δεν είχε και άδικο.

Το κορίτσι του Μποντ είχε παρισινές σπουδές στη ζωγραφική, τη γλυπτική και τον χορό.

«Δε μπορούσα να ανταποκριθώ. Γι’ αυτό επέλεξα να το σκάσω» έχει πει για την επιλογή της να εγκαταλείψει την ηθοποιία ενώ για το περίφημο μπικίνι της ακόμα και η ίδια απορεί «Είναι ένα μυστήριο. Το μόνο που έκανα ήταν να φορέσω ένα μπικίνι στο «Dr. No» και δεν ήταν καν μικροσκοπικό και ορίστε...μέσα σε μία νύχτα τα κατάφερα».

Σόφη Ζιώγου
sziogou@naftemporiki.;gr