Κινηματογραφικοί αστέρες που επέστρεψαν στην τηλεόραση

tv
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Μπορεί το Xόλιγουντ να έχει γκλάμουρ και φουσκωμένες τσέπες αλλά κάποιοι αστέρες του επέλεξαν τη σιγουριά του μισθού της τηλεόρασης.

Οι ηθοποιοί και οι wannabe ηθοποιοί είναι αμέτρητοι. Πόσοι από αυτούς θα γίνουν αστέρες; Πόσοι θα έχουν προτάσεις που θα τους εξασφαλίσουν μία άνετη ζωή και μία αξιόλογη καριέρα;

Λίγοι, είναι η αλήθεια. Γι' αυτό και μερικά πρωτοκλασάτα ονόματα μάλιστα της μεγάλης οθόνης όταν είδαν τα δύσκολα στο χώρο να πλησιάζουν, είπαν ένα ηχηρό «ναι» στις τηλεοπτικές προτάσεις που τους έγιναν.

Ο Κέβιν Σπέισι δε χρειάζεται ούτε συστάσεις, ούτε δείγματα δουλειάς. Με καριέρα στο Χόλιγουντ για περισσότερα από 40 χρόνια και 2 Όσκαρ στο ενεργητικό του δε έχει να αποδείξει τίποτα.

Ευτυχώς, γιατί έτσι και εμείς μπορούμε να τον απολαμβάνουμε στην επιτυχημένη σειρά του Netflix, «House of Cards» στην οποία κάνει και την παραγωγή.

Η Ζόι Ντεσανέλ είναι μία αρκετά ταλαντούχα ηθοποιός με όνομα που έφτιαξε από τη συμμετοχή της σε ταινίες όπως οι: Mumford, Almost Famous, Elf, Failure to Launch και (500) Days of Summer.

Πλέον, ως «New Girl» πρωταγωνιστεί στην ομώνυμη σειρά του Fox και συγκεντρώνει υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες.

Ο αναμφίβολα πιο επιτυχημένος της οικογενείας των Μπάλγουιν, ο Άλεκ έφτασε μέχρι τα Όσκαρ το 2004 αλλά από το 2006 μέχρι το 2013 τον είδαμε να συμμετέχει στις τηλεοπτικές επιτυχίες «30 Rock» και «Saturday Night Live».

Η Κίρα Σέντγουικ, η σύζυγος του επίσης ηθοποιού Κέβιν Μπέικον έγινε γνωστή στο ευρύ ελληνικό κοινό από την τηλεοπτική περσόνα της Μπρέντα Λι Τζόνσον, της υπαργηχού της αστυνομίας στην επιτυχία «The Closer».

Τρεις φορές προτεινόμενος για Όσκαρ και μία φορά νικητής στην κατηγορία του Β΄ ανδρικού ρόλου, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έχει ταλέντο, φαντασία και πολλούς φάν.

Ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του '70 με μία εμφάνιση στο «Happy Days» και σήμερα, έπειτα από πολλά χρόνια μακριά από τη μικρή οθόνη, έχει επιστρέψει στην παλιά αγαπημένη του με την σειρά του CBS «The Crazy Ones».

Τη μάθαμε από την τηλεοπτκή μεταφορά του Σούπερμαν, ως Λόις Λέιν αλλά αυτή επέλεξε να κάνει και καριέρα στον κινηματογράφο. Ο ανταγωνισμός τεράστιος και έτσι η Τέρι Χάτσερ ξεκίνησε τη δεύτερη καριέρα της στην τηλεόραση, με τις «Νοικοκυρές σε Απόγνωση», που η αλήθεια είναι ότι την έβγαλαν από την επαγγελματική αφάνεια.

Από το «Stand by Me» και τα «Flatliners», «A Few Good Men» και «A Time to Kill» ο Κίφερ Σάδερλαντ επέλεξε τη μικρή οθόνη για να αναδείξει το ταλέντο του. Η ενσάρκωση του Τζακ Μπάουερ στο «24» αποδεικνύει ότι η επιλογή του  ήταν σοφή.

Ο Τσάρλι Σιν είχε εντυπωσιάσει σε παραγωγές όπως το «Platoon» και το «Wall Street». Αργότερα, οι επιλογές του έγιναν πιο «ελαφριές» με τη μία επιτυχημένη (ομολογούμένως) χαζοκωμωδία να υποδέχεται την άλλη.

Αλλά η...αναγέννηση της καριέρας του ήρθε με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεοπτική sitcom «Τwo and a half men». Παρά την απόλυσή του, η συμπεριφορά του ενέπνευσε τους δημιουργούς του «Anger management», όπου πρωταγωνιστεί μέχρι και σήμερα.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]