Μαύρο χιούμορ και ελληνικό animation σε μονοπάτια του Βερν

animation
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Όταν ο Ιούλιος Βερν έγραφε κάπου στα 1865 το μυθιστόρημα «Από τη Γη στη Σελήνη» δεν είχε την παραμικρή υποψία ότι πολλά χρόνια αργότερα ένας Έλληνας θα έβλεπε την ιστορία του αλλιώς.

Ο πόλεμος έχει τελειώσει και 100 χρόνια πριν την προσελήνωση του Apollo 11, πολλοί κάτοικοι της Γης αγανακτούν απαιτώντας λίγη δράση, λίγη μάχη, έναν πόλεμο...έστω.

Δύσκολη υπόθεση αλλά όχι για τον πρόεδρο του Τηλεβολικού Συλλόγου, Ίμπεϋ Μπαρμπικάν που έχει τη φαεινή ιδέα για τη ρήψη μίας οβίδας από τη Γη στη Σελήνη.

Κίνηση - κλειδί για τη φήμη και το άκουσμα του ονόματος και των …36 τότε  Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ως τα πέρατα του πλανήτη. Η αποστολή του πρώτου δορυφόρου ετοιμάζεται μέχρι τη στιγμή που ο πληρωμένος εχθρός του προέδρου, ένας παράξενος Γάλλος θα μπει μέσα στην οβίδα για να πάει στη Σελήνη.

Ιδιαίτερη ταινία με μοναδικό χιούμορ και έξυπνες ατάκες, που κάνουν την ελληνική παραγωγή του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Άγγελου  Σπάρταλη, ξεχωριστή.

Σκηνοθεσία: Άγγελος Σπάρταλης. Ακούγονται οι φωνές των: Μάνος Βακούσης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Στράτος Τζώρτζογλου, Δημήτρης Σταρόβας, Διονύσης Σαββόπουλος, Ψαραντώνης. Η ταινία προβάλλεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.