10 ταινίες που θυμίζουν...ανοιξιάτικα πάρτι

anoiksi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Η άνοιξη μπήκε και επίσημα πλέον και σύντομα η μέρα θα νικήσει τη νύχτα.

Τα ρούχα, η διάθεση και οι σκέψεις ελαφραίνουν, οπότε ίσως  να έχετε όρεξη για κάτι πιο εύπεπτο και στο κινηματογραφικό πεδίο. Δείτε τη λίστα και διαλέξτε μια κωμωδία ή ένα θρίλερ που θα παρακολουθήσετε χωρίς φόβο και πάθος.

1. «Animal House», 1978
Η κωμωδία του Τζον Λάντις εξακολουθεί να είναι το ίδιο αστεία όσα χρόνια κι αν περάσουν: μία παρέα απροσάρμοστων μελών μια κολεγιακής αδελφότητας προκαλούν τη διοίκηση του κολεγίου τους και ταπεινώνουν τις σνομπ αδελφότητες σε σημείο που ξέρεις ότι η Νέμεσις δε θ’ αργήσει να έρθει…

2. «Old School», 2003

Πριν σκηνοθετήσει το «Hangover», o Τοντ Φιλιπς είχε σκηνοθετήσει τον Λιουκ Γουίλσον, τον Βινς Βον και τον Γουιλ Φέρελ σαν απελπισμένους 30άρηδες οι οποίοι, θέλοντας να ξαναζήσουν τις φοιτητικές μέρες τους, αποφασίζουν να φτιάξουν τη δική τους αδελφότητα.

3. «American Pie», 1999
Μια αγοροπαρέα, τα μέλη της οποίας είναι αποφασισμένα να χάσουν, πάση θυσία, την παρθενιά τους πριν αποφοιτήσουν από το Λύκειο, δε μπορεί παρά να προκαλέσουν γέλιο. Ο Γιουτζίν Λέβι, ως μπαμπάς, δε μπορεί, κάτι  θα σας θυμίσει από τις δικές άβολες εφηβικές συζητήσεις με τους γονείς.

4. «Superbad», 2007
Ο Τζόνα Χιλ και ο Μάικλ Κέρα εδραιώθηκαν στο καλλιτεχνικό στερέωμα με αυτή την κωμωδία που δείχνει κάποια γυμνασιόπαιδα στην προσπάθεια τους να αγοράσουν μπύρες για τα κορίτσια που τους αρέσουν. Τους δύο πάντως σχεδόν επισκιάζει ο Κρίστοφερ Μιντζ-Πλας, ο οποίος κυκλοφορεί με μια πλαστή ταυτότητα υπό το ευφάνταστο όνομα McLovin.

5. «Caddyshack», 1980
Άλλη μια κλασική κωμωδία του είδους, στην οποία κάποιοι παίκτες γκολφ με τους βοηθούς τους τα βάζουν με τη σνομπ ατμόσφαιρα μιας λέσχης γκολφ. Θα απολαύσετε ξεκαρδιστικές ερμηνείες από τον Τσέβι Τσέις, το Ρόντνεϊ Ντέιντζερφιλν και τον Μπιλ Μάρεϊ. Μην παρασυρθείτε όμως και δείτε το σίκουελ!

6. «Χόστελ», 2005

Αλλαγή συναισθήματος και αν έχετε όρεξη για σπλάτερ, δείτε αυτή την ταινία του Έλι Ροθ, η οποία ακολουθεί τρεις νεαρούς που ταξιδεύουν στην Ευρώπη αναζητώντας σέξι εμπειρίες και αντ’ αυτού καταλήγουν να υπόκεινται σε βασανιστήρια. Προλαβαίνουν πάντως να βρουν θηλυκή παρέα προτού τους βρει το κακό.

7. «National Lampoon’s Vacation», 1983
Το πρώτο – θα ακολουθήσουν κι άλλα – ταξίδι της οικογένειας Γκρίζγολντ γίνεται στην προσπάθειά τους να ζήσουν τις καλύτερες διακοπές. Τελικά ζουν ένα… δύσμοιρο ταξίδι, το οποίο δεν παύει ποτέ να είναι ξεκαρδιστικό. Τουλάχιστον για εμάς που το παρακολουθούμε από την ασφάλεια της οθόνης μας.

8. «House Party», 1990

Το μουσικό δίδυμο Kid 'n Play πρωταγωνιστεί στην  κωμωδία του Ρέτζιναλτ Χάντλιν : δύο πιτσιρικάδες αποφασίζουν να κάνουν πάρτι στο σπίτι του ενός, όσο λείπουν οι γονείς του. Τα πράγματα πάνε - δικαιολογημένα -τρελά. Θα απολαύσετε μια ξεκαρδιστική ερμηνεία από το μακαρίτη Ρόμπιν Χάρις, ως κύριο Ρόμπινσον.

9. «Piranha 3D», 2010
Σ’ αυτό το ριμέικ ο Αλεξάντερ Αζά εξυμνεί όλες τις ταινίες τρόμου της δεκαετίας του ’80. Έπραξε δε σοφά δίνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελίζαμπεθ Σου. Αν σας ευχαριστεί να βλέπετε τρέντι εφήβους να κατασπαράσσονται από αιμοβόρα ψάρια, αυτή η ταινία φτιάχτηκε για εσάς.

10. «Beach Blanket Bingo», 1965
Η καλύτερη από τις beach party ταινίες των Φράνκι Άβαλον και Ανέτ Φουνιτσέλο, περιλαμβάνει την απαγωγή ενός τραγουδιστή από μια συμμορία μοτοσικλετιστών. Τέλεια «ηλίθια» κωμωδία από το 1965.

Άρτεμη Φύσσα
[email protected]